Idag har det blivit klart att Landskrona BoIS anställer ny klubbchef. Michel Ekberg får en nyckelroll när klubben tar nästa steg i klubbens långsiktiga satsningar. Han tillträder formellt den 1 oktober men har redan tagit klivet in på kansliet och börjat lära känna föreningen. I BoIS-TV hör ni Michel berätta om vem han är och varför han hoppar på uppdraget som klubbchef i BoIS. Hemsidan passar samtidigt på att ställa några frågor om anställningen till klubbens ordförande Urban Jansson. 

Urban, ny klubbchef. Hur länge har det varit på gång?
– Ja, egentligen sedan vår tidigare klubbchef Max Lundmark meddelade att han hade för avsikt att sluta sensommaren 2019. Vi hade ju då åkt ur Superettan 2018 och befann oss i en tuff ekonomisk omställningsperiod samtidigt som vi satt vår fotbollsorganisation med tre heltidsanställda i form av akademichefen Tobias Celedon samt tränarna Billy Magnusson och Max Mölder. 

Det var då också ett år sedan Christer Torpling slutade på kansliet och vi såg ett behov av att få in en duktig administrativt ansvarig. Där hittade vi Håkan Nyström under hösten 2019 och han har verkligen gjort skillnad. Lite senare på hösten gick vår säljare Bosse tyvärr ur tiden och Anders Lindfors satt kvar ensam på marknadssidan på kansliet. Diskussionerna om en ny säljare eller en klubbchef med marknadsinriktning tog mer fart i styrelsen men i samband med Covid-9-pandemins utbrott hamnade vi lite i limbo.

Ja, Covid-19. Vi kämpar vidare utan publik och det är en osäker värld. Har vi råd med fler anställningar på kansliet?
– Det där kan man vända och vrida på såklart. Har vi råd att inte anställa? Det vi sett under 2020 är dels att landskroniterna, supportrarna, våra partners och staden verkligen tror på den förändringsresa hela föreningen är mitt inne i. Backningen är stor från alla håll. Vårt kansli har också överraskat sin styrelse under 2020. Vår kassör Lennart Neander, som varit med länge, säger att vi aldrig haft så bra utgiftskontroll förr och det syns i siffrorna. 

Alla anställda drar verkligen åt samma håll för att få mesta möjliga nytta både för staden och för klubben av de intäkter vi har. Men vår målsättning är dels att vara ett stabilt elitlag och dels att verkligen fullt ut leva upp till vårt mål att vara en aktiv part i Landskrona under vår devis #viärlandskrona. 

För att lyckas med det så behöver vi ha minst en tjänst till på kansliet för att få ihop helheten, skapa mer intäkter och lyfta det fantastiska arbete vi nu gör ytterligare. Styrelsen är överens om att den tjänsten är en marknadsinriktad klubbchef. I Michel är jag säker på att vi fått ett riktigt starkt namn. Hans historik, framförallt i Hittarps IK, talar för sig själv.  

Vi vill vara ett elitlag ja, skulle vi inte satsat pengarna detta kostar på en spelare till inför hösten?
– Kanske det. Det är ju egentligen en fråga för tränarna men vi tror på vårt lag och jag tycker i alla fall att de under våren visat att de är starka. Inför hösten har vi också gjort några spännande värvningar. 

Från ett styrelseperspektiv tänker vi långsiktigt. Vi har under tiden utan klubbchef känt att vi behöver en sådan på plats även när vi ligger i toppen av division 1. Vi ska växa som förening även om det skulle bli så att vi inte går upp i höst och då behövs den här rollen. Som styrelse måste man alltid balansera mellan olika avväganden och våga fatta beslut. Nu har vi tagit detta beslut och vi tror det är rätt väg. Det känns också som att vi har kansliet med oss och målet är ju att hela föreningen och Landskrona som stad ska vinna på satsningen. 

Ok, då är jag med. Finns det något mer att säga från ordförandens sida?
– Absolut! Välkommen till Landskrona BoIS Michel!