Landskrona IP har varit BoIS hem sedan klubbens första år i Allsvenskan. Faktum är att Allsvenskan och Landskrona IP invigdes samma år, 1924.

På plats i Landskrona var dåvarande Kronprinsen Gustav VI Adolf som avslutade invigningsceremonin och sedan dess har Landskrona BoIS huserat på Landskrona IP:s gröna matta.

Idag har Landskrona IP plats för cirka 10 000 åskådare. Publikrekordet sattes i kvalet till Allsvenskan den 18 oktober 1959. Degerfors stod för motståndet och 18 533 personer tog sig till IP för att heja fram sina hjältar.

Sedan invigningen 1924 har en rad ombyggnader skett på arenan. Numera finns det inga löparbanor och sittplatsläktaren är takbelagd. Under den senaste epoken i Allsvenskan, 2002-2005, byggdes nya ståplatsläktare på de östra och västra kortsidorna.

Den klassiska Engelska läktaren, på den norra långsidan, hålls kär bland Landskronaborna. Det är på ”Engelska” Landskrona BoIS supportergrupperingar har sitt hjärta och läktaren förknippas väldigt starkt med supporterkulturen i Landskrona.

Numera är den västra kortsidan riven och en restaurang har byggts. Där anordnar BoIS middagar, nätverksträffar och man kan även hyra lokalen för privat bruk.

Landskrona BoIS arbetar i dagsläget hårt för att få till en upprustning av Landskrona IP.

Planens mått är 105 x 68 meter.


Området kring idrottsplatsen

Karta över området kring Landskrona IP

Karta över sittplatser på Landskrona IP

Karta över Landskrona IP

Prenad Reklam 2017-07-20

Guldpartners 2018

Huvudpartners 2018

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng