Landskrona IP har varit BoIS hem sedan klubbens första år i Allsvenskan. Faktum är att Allsvenskan och Landskrona IP invigdes samma år, 1924.

På plats i Landskrona var dåvarande Kronprinsen Gustav VI Adolf som avslutade invigningsceremonin och sedan dess har Landskrona BoIS huserat på Landskrona IP:s gröna matta.

Idag har Landskrona IP plats för cirka 10 000 åskådare. Publikrekordet sattes i kvalet till Allsvenskan den 18 oktober 1959. Degerfors stod för motståndet och 18 533 personer tog sig till IP för att heja fram sina hjältar.

Sedan invigningen 1924 har en rad ombyggnader skett på arenan. Numera finns det inga löparbanor och sittplatsläktaren är takbelagd. Under den senaste epoken i Allsvenskan, 2002-2005, byggdes nya ståplatsläktare på de östra och västra kortsidorna.

Den klassiska Engelska läktaren, på den norra långsidan, hålls kär bland Landskronaborna. Det är på ”Engelska” Landskrona BoIS supportergrupperingar har sitt hjärta och läktaren förknippas väldigt starkt med supporterkulturen i Landskrona.

Numera är den västra kortsidan riven och en restaurang har byggts. Där anordnar BoIS middagar, nätverksträffar och man kan även hyra lokalen för privat bruk.

Landskrona BoIS arbetar i dagsläget hårt för att få till en upprustning av Landskrona IP.

Planens mått är 105 x 68 meter.


Området kring idrottsplatsen

Karta över området kring Landskrona IP

Karta över sittplatser på Landskrona IP

Karta över Landskrona IP


Hitta hit

Landskrona IP ligger i Karslundsområdet, i den norra delen av Landskrona.

Vägbeskrivning:
Från E6 Landskrona Norra via Hälsingborgsvägen in mot stan. Tag vänster i andra rondellen och in på Ringvägen. Sväng direkt vänster in på Karlslundsvägen. Följ vägen till höger så har ni IP och dess stora parkering på vänster hand.

Från E6 Landskrona Södra via Österleden in mot stan. Tag höger i tredje rondellen och in på Ringvägen. Följ Ringvägen, förbi järnvägsstationen på höger sida. Efter totalt 4 rondeller (rakt i alla rondeller), svänger ni höger in på Karlslundsvägen. Följ vägen till höger så har ni IP och dess stora parkering på vänster hand.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS