Landskrona BoIS har under många år visat ett stort samhällsansvar med ett genuint intresse för hur Landskrona och dess invånare mår och trivs. För många är Landskrona BoIS ett starkt varumärket i staden och för de allra flesta Landskronabor och lokala näringslivsföreträdare, fotbollsintresserade eller inte, står BoIS för något positivt.

Under de senaste åren har vårt samhällsarbete uppmärksammats och uppskattats av många. Vi har samlat alla våra projekt under namnet ”Landskrona BoIS i samhället” Vi är medvetna om att Landskrona står inför många utmaningar. Som förening med ett starkt band till vår stad, en stor supporterskara samt ett starkt varumärke har vi ett ansvar. Det ansvaret försöker vi ta i form av ”Landskrona BoIS i samhället”.

Med hjälp av fotbollen ska vi öka känslan av medvetenhet, delaktighet och hälsoansvar hos näringslivet och våra invånare.


Våra Samhällsprojekt!

Startelvan

I ett avtal med Arbetsförmedlingen tillhandahåller Startelvan betydelsefulla aktiviteter för sysselsättning och arbetsträning. Som deltagare på Startelvan får man viktiga uppgifter med eget ansvar i någon av våra aktiviteter. Man får chans att utvecklas utifrån egen förmåga. Startelvans personal har lång erfarenhet att hjälpa, coacha människor mot bättre självkänsla och självförtroende som ökar förutsättningarna att få ett arbete och därigenom egen försörjning.

Följande aktiviteter finns på Startelvan:

  • Tomten bor i Landskrona – Leksaksloppis.
  • MATelvan.
  • Sport- och cykelloppis.

Läs mer >>


Bildresultat för cityidrottBoIS i skolan

I samarbete med Cityidrott tränar BoIS fotboll med barnen i skolan.

Under 2017 kommer BoIS ungdomstränare Benny Berggren och Alojz Lukic att finnas på Dammhagsskolan 2 ggr/vecka och Pilängsskolan 1 ggr/vecka. Det gäller åldersgruppen F-6, tiden är 14.30-15.30.

Målet med spontanfotbollen i skolan är:

  • Att ta tillvara fotbollsintresset hos flickor och pojkar samt att utveckla elevens färdigheter och kunskaper i fotboll.
  • Ha en positiv inverkan på hela skolarbetet, vilket naturligtvis ska komma i första hand.
  • Lära eleven att ta ansvar för både sina studier och sin egen träning.
  • Verka för Fair Play i hela skolan.
  • Bidra till fysik aktivitet i skolan för ökad hälsa.

Det kommer att vara turneringar på Dammhagsskolan en gång i månaden samt sommarturnering innan skolan startar i augusti.

Håll utkik på Cityidrotts Facebook!


Prio1

Prio 1 är ett EU-finansierat projekt. Det drivs som ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Landskrona Stad, Tillväxt Landskrona och Landskrona BoIS.

Coach, arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare och näringslivskontakter finns tillgängliga och samarbetar för att hjälpa ungdomar i åldern 18-25 år och arbetsgivare att hitta varandra. Landskrona BoIS tillhandahåller utbildad coach till Prio1.

Läs mer >>


LA School of sports

LA School of Sports är en liten skola som kännetecknas av engagerade pedagoger, god gemenskap och hög trivsel. Pedagogerna känner varje elev väl. Undervisningen sker digitalt med läromedel av hög kvalité och vi strävar efter en en läxfri skola där största delen av skolarbetet utförs under skoldagen.

Eleverna vid skolan erbjuds att utöva sin specialidrott för professionella instruktörer 3 dagar i veckan på skoltid, och kan välja mellan fotboll, hockey, ridning, dans/musikal samt innebandy. Idrottslektionerna anpassas individuellt för att kunna möta elever med högt satta mål, liksom elever som är nybörjare i sin idrott.

Regelbundet idrottande gynnar en god inlärnings- och koncentrationsförmåga, och bidrar till god gemenskap, motivation och glädje. Vid Landskrona School of Sports utvecklas eleverna väl i skolarbetet liksom i sin idrott.

Skolan som grundades 2007 har behöriga och välutbildade pedagoger, ger fullständig gymnasiebehörighet och arbetar kontinuerligt med pedagogisk utveckling för att erbjuda eleverna en modern och stimulerande utbildning.

Verksamheten präglas av glädje, vilja, gemenskap och kvalité.

Läs mer >>

 

 

Guldpartners 2017

Huvudpartners 2017