BoIS vann säsongens första match

BoIS vann mot Högaborg med 3-2 i en match med ganska få målchanser, men där det blev mål på de chanser som bjöds. BoIS mål gjordes av Mikael Dahlgren, Filip Pivkovski och Saber Azizi.

BoIS inledde med följande startelva:
Kaddoura
Dahlgren – Andersson – Okine – Zaim
Arsenijevic – Levi
Tkacz – Aganovic – Pivkovski
Pärsson

1-0 kom efter en frispark på BoIS vänsterkant efter 24 minuters spel. Filip Pivkovski blev fälld i ett farligt läge, och Mikael Dahlgrens löst slagna frispark gick förbi alla spelare och in i bortre gaveln. Högaborg kvitterade sex minuter senare innan Filip Pivkovski satte 2-1 sedan hans inspel tagit på en försvarare och in i mål. Pivkovski låg bakom mycket i en halvlek där det var BoIS som hade den stora delen av bollinnehavet, och där de för det mesta lyckades med att spela sig upp längs marken.

En kvart in på andra halvlek kom BoIS första byte. Saber Azizi byttes in mot Alexander Tkacz, och Azizi hade varit på planen i knappt åtta minuter när han gjorde 3-1. Pivkovski och Alexander Zaim samarbetade ute på vänsterkanten, vilket ledde till ett långt inlägg av Zaim som hittade Azizi på bortre stolpen. Han hann både ta emot bollen och ordentligt ladda för ett volleyskott som målvakten var chanslös på.

Högaborg reducerade tio minuter från slutet i en halvlek som innehöll en hel del byten i båda lagen. Agim Sopi fick se det han ville se i första matchen.
—Man vill ju se det vi har jobbat med hittills. Att vi visar oss, spelar boll längs marken och med snabba vändningar. Vi vill spela med fart och med bra kombinationer och det tycket jag att vi gjorde i dag. Givetvis glad för de tre målen, men mindre glad att vi släpper in två, men så är det, säger han.

BoIS inledde matchen med en 4-2-3-1-uppställning, och målvakterna fick varsin halvlek.
—Det är med den uppställningen vi ska försöka spela och det är den vi tränat på. Vi har två jämna målvakter och de fick lotta om vilken halvlek de skulle stå. De startar på ungefär samma plats så får vi se vad försäsongen visar. I fortsättningen kommer de stå hela matcher, men turas om, säger han.

Om en vecka väntar nästa match. Då mot Lunds BK, på konstgräset kl 13.00.

BoIS – Högaborg 3-2 (2-1)
24 1-0 Mikael Dahlgren
30 1-1
33 2-1 Filip Pivkovski
68 3-1 Saber Azizi
80 3-2

Amr Kaddoura (45 Ismael Diawara)

Mikael Dahlgren (65 Dennis Olofsson)
Philip Andersson
Emmanuel Okine (70 Philip Ljung)
Alexander Zaim

Igor Arsenijevic (65 Fredrik Gunnarsson)
Jonathan Levi

Alexander Tkacz (60 Saber Azizi)
Admir Aganovic (Måns Ekvall)
Filip Pivkovski (80 Igor Arsenijevic)

Erik Pärsson (65 Eldin Besic)

Text och foto: David Jönsson