BoIS föll i träningsmatchen mot Lund

BoIS förlorade träningsmatchen mot Lunds BK med 2-0. – Nej, det var inte orättvist. Vi var inte hundraprocentiga i dag, sa BoIS-tränaren Agim Sopi efteråt.

BoIS ställde upp med följande elva; Diawara, Dahlgren – Andersson – Ljung – Zaim, Levi – Ekvall, Azizi – Aganovic – Pivkovski, Pärsson

Det innebar ändringar i varje lagdel jämfört med förra matchen. Lund var spelskickliga, framför allt i sina omställningar. Admir Aganovic hade några skott på mål i en ganska jämn första halvlek. I halvtid bytte BoIS in Alexander Tkacz, men det var Lund som kändes snäppet vassare och tog också ledningen en kvart in på andra halvlek, efter att ha haft avslut i både stolpen och ribban innan dess.

Philip Andersson tappade boll i en situation när han skulle driva upp den från egen planhalva. Lund vände och sköt in 0-1. Philip fick efter målet två varningar och utvisning för protest men Igor Arsenijevic hoppade in i backlinjen och BoIS fortsatte med elva spelare. Andra halvlek innehöll en del avblåsningar och BoIS hade svårt att få till något ordnat spel, än mindre några farliga avslut.

Tio minuter från slutet gjorde Lund 0-2 efter ett snyggt skott.
– Matchen förstördes när domaren inte blåste frispark till Philip Andersson. Jag tycker den var solklar, och han måste väl få reagera. Men det ska ändå inte behöva bli så, vi skapar chanser innan där vi borde gjort mål. Vi hade några skott på mål, men det kändes inte helt hundra i dag, speciellt inte sista tredjedelen, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS gjorde några byten i andra halvlek, och flyttade även runt på spelarna på planen, men det lossnade aldrig samtidigt som Lund hade en hel del skickliga spelare.
– Vi visste att de skulle slå långt, vänta på våra misstag och sedan kontra, och det var precis vad de gjorde. Vi kommer väl förhoppningsvis ställas inför samma typ av motstånd även i serien, så vi måste bli bättre på det. Vi ska anfalla med mycket folk, men ha en organiserad och balanserad defensiv och inte åka på kontringar. Vi måste höja oss, det som saknades var avslut och mål, fortsatte BoIS tränare.

Under veckans träningar har laget fokuserat på djupledsspelet.
– Jag tycker inte jag såg så mycket av det i dag. Vi måste ta det där skitiga jobbet utan boll. Det är möjligt att spelarna är lite tunga i benen efter en hård vecka. Annars hade vi mycket boll och kom fram och skapade en del chanser, om inte helchanser så åtminstone halvchanser. Men vi måste vara mer hungriga där framme, avslutade han.

BoIS – Lunds BK 0-2 (0-0)
59 0-1
80 0-2

Ismael Diawara

Mikael Dahlgren
Philip Andersson (59 utvisad, Igor Arsenijevic in)
Philip Ljung
Alexander Zaim

Jonathan Levi
Måns Ekvall (67 Fredrik Gunnarsson)

Saber Azizi (45 Alexander Tkacz)
Admir Aganovic (73 Dennis Olofsson)
Filip Pivkovski (83 Eldin Besic)

Erik Pärsson

Text och foto: David Jönsson