Dubbla träningsmatcher denna vecka

Den här veckan spelar Landskrona BoIS dubbla träningsmatcher. I morgon, onsdag kl 18 är det hemmamatch och motståndare är Halmia, ett lag som, liksom förra motståndaren Lund, åkte ur division 1 i fjol. På lördag är det bortamatch mot seriekonkurrenten Mjällby.

– Det är mycket som vi måste förbättra jämfört med matchen senast. Inte minst ska vi se upp för kontringar. Det går inte att anfalla med hela laget. Det kostade oss två baklängesmål mot Lund. Sedan måste vi vara mer hungriga i motståndarnas straffområde. Vi skapar lägen och de måste vi kunna omsätta i mål, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

Eftersom det är två matcher denna vecka så kommer Mikael Dahlgren och Admir Aganovic att vila.

– De finns med på bänken och möjligtvis kan det bli ett inhopp, säger Agim.

Saknas gör Måns Ekvall, som är sjuk, Filip Pivkovski, som fick en lärkaka senast. Vidare är det osäkert med Alexander Zaim, som har ont i nacken.

Ett positivt besked gäller Viktor Svensson. Han började träna med boll i går, men Agim vill ta det lugnt, innan det blir spel för hans del.

– Han måste vara helt frisk den dagen han gör säsongsdebut.

Dennis Olofsson kommer att ta Mickes plats på högerbacken och om inte Zaim kan spela får U19-spelaren Abdo Hadrous chansen där. Fredrik Gunnarsson går in på mittfältet tillsammans med Igor Arsenijevic medan Jonathan Levi tar Aganovics plats som släpande forward.

– En spelare som jag också vill se är unge Meriton Istrefi. Jag räknar med att han ska göra ett inhopp.

Om inget inträffar på tisdagskvällens träning kommer det här BoIS-laget att starta matchen mot Halmia: Amr Kaddoura – Dennis Olofsson, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Zaim/Abdo Hadrous – Alexander Tkacz, Fredrik Gunnarsson, Igor Arsenijevic, Saber Azizi – Jonathan Levi – Erik Pärsson.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson