Söndag kl 14 är det dags för ny träningsmatch för Landskrona BoIS, den här gången hemma på IP. Motståndare är Kristianstads FC, en av seriekonkurrenterna under säsongen.

KFC är en sammanslagning av Kristianstads FF och Kristianstads BoIS och tränas av Joakim Persson, tidigare BoIS-spelaren och förre ÄFF-tränaren.

– Jag tror att det blir ett motstånd likvärdigt med Mjällby som vi mötte senast. Vi har tillsammans tittat på den matchen och det finns förstås både positiva och negativa saker. Positivt är att vi börjar hitta en organisation för det defensiva spelet. Det fungerar bra men det går att utveckla, säger BoIS assisterande tränare Billy Magnusson.

Positivt är också att skadade spelare är på väg tillbaka. Rasmus Alm, som brutit handleden, har fått lägga sitt skydd som hindrat honom från spel. På söndag finns han med på bänken och är beredd på ett inhopp.

Även Viktor Svensson och Oskar Sverrisson har varit med på träningarna.

– Viktor har fått en kortisonspruta i sin onda tå och verkar ha reagerat bra på den så han var med på träningen i fredags. Även Oskar var med men bara på uppvärmningen.

BoIS räknar med att starta med det här laget: Amr Kaddoura – Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Zaim – Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Filip Pivkovski – Jonathan Levi – Erik Pärsson.

Avbytare: Ismael Diawara, Dennis Olofsson, Fredrik Gunnarsson, Saber Azizi, Eldin Besic och Admir Aganovic.

På tisdag kommer BoIS att spela en U 21-match mot div II-laget BW 90. Det blir då möjlighet för de som inte spelat så mycket att få mer speltid. Nästa träningsmatch är lördag 5 mars mot Trelleborgs FF.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se