Övertygande seger mot Kristianstad

BoIS vann mot seriekonkurrenten Kristianstad FC med 3-0 efter mål av Jonathan Levi och Erik Pärsson, den senares första i den randiga tröjan.

BoIS inledde matchen med följande elva;

Kaddoura
Dahlgren – Andersson – Ljung – Zaim
Arsenijevic – Ekvall
Tkacz – Levi – Pivkovski
Pärsson

Redan efter 12 minuter hade lagen haft varsin boll i mål, men båda hade vinkats av för offside. En ganska jämn första halvlek såg ut att sluta mållös, men bara en minut före paus gav Jonathan Levi BoIS ledningen. En nernick till en rättvänd Levi som kunde skjuta in 1-0.

Åtta minuter in på andra halvlek var det dags för en Erik Pärsson att göra sitt första mål. Erik sprang i djupled och fick bollen snyggt förbi Kristianstads målvakt Sixten Mohlin. Målet såg ut att tända till både Erik och laget, som därefter sällan fick se sitt eget mål hotat, även om Kristianstad under en period tryckte på för en reducering. Erik gjorde sedan 3-0 sju minuter från slutet, ett mål likt det första.

—Jag fick en bra boll av Micke, jag rörde nog inte ens bollen, jag bara sprang med, sa Erik om upprinnelsen till det första målet.

—Andra målet är såna mål jag gillar att göra, vända upp och vika in den i första, sa han.

Hittills under säsongen har han spelat som ensam forward, i dag hade han Jonathan Levi bakom sig.

—Jag har inte spelat i den rollen tidigare och det känns som jag inte riktigt kommit in i det helt, även om det blev två mål i dag. Men det kommer bli bättre och bättre, i dag hade jag Levi bakom mig som gillar att gå i djupet, så det känns ibland som man är två där framme, sa Erik.

Jonathan Levi hade alltså den offensiva rollen på mittfältet, efter att ha spelat i en mer defensiv mittfältsroll de inledande matcherna.

—Vi gjorde det bra i dag, men jag var inte nöjd med första 10-15 minuterna där vi inte riktigt kom i gång, och där vi slarvade i det defensiva positionsspelet. Men vi rättade till det och spelade bra, särskilt i andra halvlek, sa tränare Agim Sopi.

Han fick alltså se sina två nyförvärv Pärsson och Levi göra mål, Eriks två i andra halvlek var hans första för säsongen.

—Vi visste att det skulle komma, Erik är alltid på hugget. Det är så för anfallare, man kan behöva ett skitmål för att det ska lossa, så jag är glad för hans skull. Han har kommit igång, även Levi gjorde mål. Det var en bra kombination och sedan inlägg, det är så det ska vara, sa Agim.

BoIS börjar närma sig mittpunkten av försäsongen, och Agim gillar vad han ser.

—Vi ligger på ungefär 70% nu, så vi har mer att ge. Det finns väldigt mycket fotboll i killarna, det är hård konkurrens om platserna, men de visar vad de går för. Vi blir bättre och bättre och jag har aldrig varit orolig, även om vi förlorat några matcher. Så länge vi bara spelar bra, skapar framåt och håller tätt bakåt. Vi höll ju nollan i dag också, så jag är nöjd, log han.

Så spelade BoIS

Kaddoura

Dahlgren
Andersson
Ljung
Zaim

Arsenijevic (78 Azizi)
Ekvall

Tkacz (88 Olofsson)
Levi (65 Aganovic)
Pivkovski (69 Alm)

Pärsson (Besic)

BoIS – Kristianstad 3-0 (1-0)
44 1-0 Jonathan Levi
53 2-0 Erik Pärsson
83 3-0 Erik Pärsson

Text och foto: David Jönsson