Filip Pivkovski

Viktor Svensson och Rasmus Alm är med i startelvan när BoIS i morgon lördag möter Trelleborgs FF. Även Oskar Sverrisson är med i truppen men från start kommer Alexander Tkacz att spela vänsterback. Tre skadade spelare är tillbaka men negativt är att Alexander Zaim har ett uttänjt ledband efter att ha vridit knäet på konstgräset. Han blir borta cirka tre veckor.

– Det ska bli intressant att se Viktor Svensson som mittback tillsammans med Philip Andersson. Jag är också spänd på hur Tkacz agerar som vänsterback, säger BoIS-tränaren Agim Sopi, som ser fram emot matchen som blir en bra värdemätare på var BoIS står idag.

– Ja, nu möter vi ett superattanlag och jag hoppas att vi kan hålla fast vid vår starka defensiv och att inte gå på onödiga kontringar samtidigt som vi fortsätter att göra mål.

Agim Sopi vill att BoIS ska dominera bollinnehavet och sätta bra fart på bollen genom ett starkt positionsspel.

– Men då är det viktigt att inte få kontringar emot oss.

Om inte något negativt händer under dagens träning kommer BoIS att starta mot Trelleborg med det här laget: Ismael Diaware – Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz – Rasmus Alm – Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Filip Pivkovski – Jonathan Levi – Erik Pärsson.

Övriga i truppen är avbytare. Agim räknar med att Oskar Sverrisson ska få en viss speltid.

Matchen börjar lördag kl 13 på IP:s konstgräsplan.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson.