Skärtorsdag kl 17 spelar Landskrona BoIS en träningsmatch mot Öster, laget som är storfavorit till att vinna division 1. Matchen spelas på konstgräsplanen på IP.

– Det blir helt klart en bra värdemätare för oss. Jag tror också att det blir säsongens hittills starkaste motstånd. Öster har ju besegrat både HIF och ÄFF. Samtidigt är det ett lag som gick väldigt bra i fjol höstas och man har i princip alla spelare kvar men har också förstärkt laget, säger Billy Magnusson, som coachar laget själv eftersom Agim Sopi ska leda Makedoniens U 21-lag
Med i Makedoniens U21 finns också Filip Pivkovski, som alltså saknas i BoIS. Saknas gör också Alexander Zaim, som fortfarande är skadad men räknar med att träna med truppen i nästa vecka.
Däremot är Mikael Dahlgren, Rasmus Alm och Oskar Sverrisson tillbaka efter sjukdomar samt Fredrik Gunnarsson efter sin skada.
– Micke går in på sin högerbacksplats, där han spelat väldigt bra hittills under säsongen. Men det var roligt att se Dennis Olofsson på den platsen i lördags mot ÄFF. Han gjorde en toppeninsats. Likaså har Alexander Tkacz spelat mycket bra på vänsterbacken och han kommer att fortsätta där och Oskar Sverrisson börjar på bänken.

BoIS har hållit nollan fyra matcher i rad, ska sviten fortsätta mot Öster?
– Att vi har hållit tätt bakåt betyder att vi har gjort ett noggrant arbete. Philip Andersson, Måns Ekvall och Igor Arsenijevic har stor del i detta genom att jobba hårt för att minimera motståndarnas målchanser, säger Billy.
Senaste nyförvärvet Thierry Zahui blev klar sent under onsdagen men får vänta med sin debut.

Så här spelar BoIS från start: Ismael Diawara – Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz – Admir Aganovic, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Rasmus Alm – Jonathan Levi – Erik Pärsson.
Avbytare: Amr Kaddoura, Philip Ljung, Oskar Sveririsson, Dennis Olofsson, Fredrik Gunnarsson, Saber Azizi, Eldin Besic.

Matchen börjar kl 17.

Text Bert Lundqvist, foto: David Jönsson