Landskrona BoIS fortsätter att imponera. För femte matchen i rad höll man nollan bakåt och den här gången gjorde man ytterligare ett mål på en fast situation. Viktor Svensson nickade in matchens enda mål efter hörna vilket betydde att BoIS besegrade seriekonkurrenten och storfavoriten Öster med 1-0.

Billy Magnusson, som var huvudtränare i Agim Sopis frånvaro, var mycket nöjd med BoIS-spelarnas insatser.
– Jag var inte nöjd med de första 20 minuterna. Där slarvade vi lite i passningsspelet men sedan kom vi in i matchen och jag tycker vi vann rättvist. Andra halvlek var mycket bra och där avgjorde vi också matchen.

I första halvlek var det inte många målchanser från något håll. I andra inledde BoIS med att Admir Aganovic blev frispelad men sköt över. Efter tio minuters spel fick BoIS sin första hörna i matchen. Jonathan Levi slog hörnan, Erik Pärsson nickade men Östermålvakten gjorde en reflexräddning och tippade bollen över ribban (se bilden). På den efterföljande hörnan var det Viktor Svensson som nickade och kunde till sin glädje se bollen gå i mål.
Öster skapade också några chanser i andra halvlek men BoIS-målvakten Ismael Diawara fick visa varför han utsetts till förstemålvakt.
Det var många BoIS-spelare som var mycket bra och det kommer att bli en tuff konkurrens om platserna, vilket förstås bara sporrar spelarna att bli ännu bättre.
Se och hör Billy Magnusson kommentera matchen och spelarnas insatser i BoIS-TV.

Så här spelade BoIS: Ismael Diawara – Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz – Admir Aganovic, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Rasmus Alm – Jonathan Levi – Erik Pärsson.
Alexander Tkacz utgick efter första halvlek efter en skada i foten och ersattes av Oskar Sverrisson. Efter halva andra halvlek gjorde BoIS ytterligare två byten. Admir Aganovic ersattes av Dennis Olofsson och Rasmus Alm ersattes av Saber Azizi.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson.