Landskrona BoIS avslutade försäsongen med att vinna med 1-0 mot Österlens FF i Brantevik. Det var en match där BoIS dominerade och skapade en hel del chanser men det dröjde till slutskedet av matchen innan målet kom genom Fredrik Gunnarsson som på volley sköt bollen snyggt i mål på passning av Dennis Olofsson.

– Visserligen borde vi ha gjort fler mål men vi vann och höll tätt bakåt. Vi har inte förlorat på de sju senaste matcherna och har bara släppt in ett mål. Jag tycker att vi går in i premiären nästa vecka med positiv energi, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
Philip Andersson saknades på grund av att han under lördagen skrev högskoleprovet. Oskar Sverrisson gick in på Philips mittbacksplats. I andra halvlek flyttades Sverrisson ut till vänsterbacksplatsen och Philip Ljung spelade mittback.
– Jag känner mig ganska trygg med mittbacksuppsättningen. Här finns alternativ i händelse av eventuella skador och avstängningar
Så här startade BoIS: Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Oskar Sverrisson, Alexander Tkacz – Filip Pivkovski, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Jonathan Levi, Admir Aganovic – Erik Pärsson.

Det blåste rejält på Branteviks idrottsplats och det var en ganska ojämn plan. Det dröjde en knapp kvart innan BoIS kom igång och hade därefter ett stort bollinnehav. Det skapades också ett par bra chanser men 0-0 stod sig halvleken ut.
I andra fortsatte BoIS att dominera. Brantevik försvarade sig bra och hade bara siktet inställt på kontringar. I andra byttes det flitigt i BoIS. Direkt efter paus hoppade Amr Kaddoura in som målvakt.
– Alla fick spela minst en halvtimme. Bland annat ville jag testa Alexander Zaim som vänsterbreddare och jag tyckte han skötte sig bra där, säger Agim.
Det blev nästan ett helt nytt lag i andra halvlek då BoIS gjorde nio byten.
– Det blev ett sent mål men vi visar än en gång att vi har tålamod. Till sist kommer målet och som sagt med den här känslan går vi mot seriepremiären. Innan dess har vi fyra träningar, avslutar Agim Sopi.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson