Det blev en mållös premiär för BoIS, som dock var närmast segern.
–Vi skapade mycket, båda stolp- och ribbträff. Kan vi inte vinna så ska vi i alla fall inte förlora, sa Agim Sopi efter 0-0 borta mot Oskarshamn.

BoIS nästan fick lov av Oskarshamn att äga boll, då hemmalaget backade tillbaka och försvarade kompakt. BoIS försökte spela sig fram, antingen via Jonathan Levi i mitten eller via Filip Pivkovski på kanten. Den senare drev efter 35 minuter in i banan och fick på ett skott som tog i utsidan av stolpen. Oskarshamn tog chansen att flytta upp vid fasta situationer, och skapade en hel del hörnor och hade några långa inkast.

En kvart in på andra halvlek fick Filip Pivkovski ytterligare ett bra läge, men återigen tog bollen i stolpen. Han dök upp på bortre efter ett långt inlägg men bollen alltså i utkanten av målramen, precis som vid Philip Anderssons nick lite senare som tog i ribban. Pivkovski hade ett skott från nära håll som tvingade Oskarshamns målvakt till en bra reflexräddning. Nog var BoIS närmast segern.
BoIS gjorde tre byten i andra halvlek,
— Vi skapade rätt mycket, hade stolp- och ribbträffar och sedan Pivkovskis skott som målvakten gjorde en idioträddning på. Vi skapade tillräckligt för att kunna göra mål, men kan du inte vinna matchen så ska du i alla fall inte förlora den. Vi höll nollan och var stabila, de hade några halvchanser, sa Agim Sopi efter premiären.

Han och Billy har en vecka på sig att slipa till laget till hemmapremiären.
— Vi dominerade stundtals, kanske skulle vi kunna vända på spelet oftare, som vi snackat om, och lite mer spelvändningar och utnyttja ytorna bakom deras backlinje. Djupledsspelet var inte riktigt där, det kan bli bättre, fortsatte Agim.

På söndag väntar Qviding på hemmaplan,
—Vi pratade lite om det innan matchen, killarna hade kanske lite premiärnerver. Nu kan vi dra ett streck över denna match och fortsätta köra. Jag såg de andra resultaten i serien, det var några oavgjorda matcher och det kommer att vara jämnt. Det är viktigt att inte förlora matcherna, men i nästa match behöver vi en seger. Med lite tur hade vi kanske vunnit i dag, men så är det ibland, avslutar han.
Oskarshamn – BoIS 0-0

Så spelade BoIS
Diawara
Dahlgren – Andersson – Svensson – Sverrisson
Arsenijevic (76 Zahui) – Ekvall
Tkacz (76 Alm) – Levi – Pivkovski
Pärsson (81 Aganovic)

Text och foto: David Jönsson

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS