Filip Pivkovski

Hemmapremiär – då gick BoIS ut och vann med 2-0 och hade bud på många fler mål. — Detta har vi väntat på, premiär på hemmaplan med mycket publik. Fantastiskt roligt, sa Agim Sopi efter 2-0 mot Qviding.

BoIS inledde bäst även om Qviding hade den första målchansen. Lobbförsöket smet precis utanför Ismael Diawaras stolpe, annars var det BoIS som såg klart starkast ut. Alexander Tkacz hade ett bra skott som tippades till hörna, och några minuter senare fälldes Erik Pärsson i straffområdet. I mottagningen vände han bort sin back som fällde ut benet – och Erik rullade själv in 1-0 på efterföljande straff.
I början av andra halvlek kom 2-0. Filip Pivkovski snappade upp en boll från Qvidings backlinje, hittade Erik Pärsson som rullade in sitt andra mål. Omställningslägena för BoIS blev fler och fler ju längre matchen gick, samtidigt som Qviding hade några långa anfall där BoIS fick slå ifrån sig. Ingen av inhopparna Admir Aganovic eller Rasmus Alm fick utdelning på några av de bra chanser som bjöds på, och 2-0 fick räcka.
— Ännu en gång håller vi nollan och visar ett bra försvarsspel. På nio matcher har vi nu bara släppt in ett mål, och det är inte bara fyrbackslinjens förtjänst. Hela laget försvarar sig väldigt bra. Vi vet vad vi kan och vi ville rulla bollen, och vi hade respekt för Qviding som vi visste hade några spelskickliga spelare. De försökte vi stänga och de tycker jag vi lyckades bra med, sa Agim Sopi efteråt.

Agim tror att där finns mer att hämta.
— Vi vet vad vi kan, och det finns mycket mer att ge. Arbetsinsatsen var fantastiskt bra, det jag skulle vilja se mer av är att vi håller i bollen mer och får lite längre anfall. Stundtals försökte vi slå den avgörande passningen för ofta, vi ville göra ännu fler mål. Det kommer dyka upp såna chanser när vi leder, men det är viktigt att vi har balans och håller i och vilar med boll, fortsatte han.
Filip Pivkovski:
—I första halvlek var vi väl sådär, vi hade inte riktigt styr på hur de spelade. Det kändes som vi i halvtid läste av det, stod lite mer på deras yttrar och backar, så i andra halvlek kändes det bättre.
I skuggan av tvåmålsskytten Erik Pärsson svarade Filip Pivkovski för en stark insats och avverkade många löpmeter på sin kant.
—Jo, det var jobbigt, jag kände mig lite som en wingback stundtals. Men det kändes bra, skönt att få springa och jag känner att det är positivt att springa mycket, då tar jag upp mitt spel till nästa nivå, sa han och fortsatte;
Mycket av BoIS offensiv handlade om trion Pivkovski, Pärsson och Levi.
—Det kändes bättre och bättre i dag, det känns på träningarna också. Det är viktigt att man kommer nära varandra, både på och utanför plan, fortsatte han.

Nästa söndag är det match på bortaplan mot Trollhättan. Då får vi se om det finns mer att hämta av detta lag.

BoIS – Qviding 2-0 (1-0
29 1-0 Erik Pärsson (straff)
47 2-0 Erik Pärsson (Pivkovski)
För matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216250

Text och foto: David Jönsson