Trollhättan FC

Det var en mållös första halvlek där spelet inte fungerade för BoIS. I andra låg Erik Pärsson bakom alla tre målen när BoIS till slut vann med 3-0 borta mot FC Trollhättan. – Erik var guld värd för oss i dag, sa Agim Sopi efteråt.

I och med segern gick BoIS upp i serieledning. Senast man ledde en serie var 2008, då BoIS inledde säsongen med fyra raka segrar.
BoIS hade det lite tufft i första halvlek. Man fick inte upp bolltempot, Trollhättan såg stabila ut och hade tunga, fysiska spelare på mittplan.

– De väntade på oss, väntade på våra missar och sedan kontrade de. Men det visste vi om innan. Vi hittade inte de löpvägar vi ville och inte heller bollar mellan deras lagdelar, utan de gjorde det lite trångt för oss centralt. Vi sa att vi måste komma på kanterna, för att kunna öppna upp i anfallet. Men att också ha tålamod, för bollarna framåt kommer, det viktigaste var att inte släppa till bakåt, sa Agim Sopi kring den första halvleken.

Planen såg svårspelad ut med något högt gräs, och båda lagen hade lite svårt med bollmottagningarna.
– Jag ville gärna ha lite högre bolltempo, men killarna sa att det gick inte, bollarna bara studsade i väg. Men spelade vi snabbare skulle vi undvika duellspelet och även komma i de ytor vi ville, fortsatte Agim.

BoIS gjorde tre mål under matchens sista halvtimme och Erik Pärsson låg bakom samtliga.
Efter 64 minuter sprang han efter en djupledsboll, spelade snyggt bak till Admir Aganovic som fick öppet mål. Tio minuter senare bröt han sig loss från motståndarbacken Richard Ekunde och rullade in 2-0. På övertid slet han på en ny boll i straffområdet, höll bort motståndaren så att Filip Pivkovski kunde skjuta in 3-0. Strax efter låg Erik kvar efter en ny duell i straffområdet och samtidigt blåste domaren av matchen. Den omedelbara glädjen efter slutsignalen uteblev, medan matchhjälten låg i gräset i smärtor. Men Agim Sopi lugnar:

– Vilket jobb Erik gjorde i dag, fantastiskt. Alla spelarna krigade verkligen, men Erik, han var guld värd för oss i dag. Han fick en smäll på slutet som såg ut att ta på axeln, och man trodde först att den kanske var ur led, men det visade sig att den inte var det. Så det var nog inte så farligt som det såg ut från början, säger Agim som verkligen kunde andas ut.

Nästa söndag spelar BoIS mot Norrby på Landskrona IP.

Text och foto: David Jönsson