Matchens profil: Ismael Diawara

BoIS nye målvakt Ismael Diawara har hållit nollan i de tre första omgångarna. Det hyllar han sitt försvar för, som med stabilt spel gör att motståndarna inte skapar så många målchanser. Men själv har också Ismael stor delaktighet i det fina försvarsspelet genom sitt agerande framför allt i luftrummet

– Vi har ett mycket bra samarbete i försvaret och alla har ett härligt självförtroende just nu. Vi litar på varandra och backarna känner sig trygga med mig, säger Ismael, som förstås är medveten om att nollan kan spräckas när som helst.
– Man vill ju inte släppa in mål, men när jag väl gör det så hoppas jag att vi gör fler och ändå tar tre poäng, menar den 194 centimeter långe målvakten.

Det sägs att en målvakt är bäst i 30-årsåldern. Ismael har en del år på sig, fyller 22 år först i november.
– Under den här korta tiden i BoIS har jag tagit ett stort steg och har lärt mig mycket av målvaktstränaren Ignacho Sanches och träningen tillsammans med Amr Kaddoura.

Just nu är det också bara fotbollen som gäller för Ismael.
– Jag har ett jobb på gång men så här i början av min sejour i BoIS har det varit skönt att helt kunna ägna sig åt fotbollen. Men nu ser jag fram emot att också få ett arbete utanför fotbollen.
Ismael är född och uppväxt i Örebro, där han bland annat spelade med BK Forward. I fjol blev det en utflykt till Norge och spel med Gjövik.
– Visserligen bodde jag i egen lägenhet i Örebro, men där hade jag ju föräldrarna nära till hands, men som person utvecklades jag i Norge där jag fick klara mig helt själv. Och det har jag nytta av nu i Landskrona, säger Ismael, som dock får många besök av flickvännen trots avståndet.
– Ja, hon pluggar i Örebro men kommer hit när hon har möjlighet och det blir ganska ofta.

TV, musik och träffa kompisarna i laget består en vanlig dag av för Ismael.
– Jag ser förstås på fotboll men har inget direkt favoritlag. På TV ser jag också serien ”Walking Dead” och musiklyssnandet består av mycket blandat. Dock gillar jag inte hårdrock.
Dags för den fjärde omgången när Norrby kommer till Landskrona.
– Det är tre poäng som gäller och jag hoppas förstås att inte behöva släppa in något mål. Men viktigast är att vi vinner, säger Ismael som gärna springer över hela planen för att fira ett mål med laget.

Text och foto: Bert Lundqvist

Fakta Ismael Diawara
Född: 1994-11-11
Längd: 194 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Rynninge IK
Övriga klubbar: BK Forward, Gjövik
Kom till BoIS: 2016