BoIS hade det tungt i första halvlek, och fick ett mål emot sig på övertid. Då snackade man ihop sig och gick ut och vände till 2-1. — Vi sa inför andra halvlek att det är nu det gäller, det är nu vi ska visa det nya BoIS, sa Agim Sopi efter 2-1-segern mot Norrby.

Norrby kändes klart farligast i första halvlek. Laget hade ett bra läge redan efter en minut, kvarten senare tvingades BoIS-målvakten tippa en boll i ribban. Efter det var Norrby nära igen att ta ledningen när Ibrahim Alushaj läste en hemåtnick från BoIS försvaret. Oskar Sverrisson hade BoIS bästa chans strax innan halvtid, men det var Norrby som skulle ta ledningen och det i första halvlekens 46 minut. En hörna boxades ut till en Nicklas Savolainen som sköt in 1-0 från nära håll.
Tungt för BoIS som därmed släppte in sitt första mål i årets serie, och därtill hamnade i underläge för första gången.

— Vi började inte särskilt bra, vi hade snackat innan varifrån hoten skulle komma, vi hade sett i deras tidigare matcher att de spelat många långa bollar. Även att de ville hitta ytorna framför och bakom vår backlinje. Vi var inte riktigt där och hamnade sedan i underläge efter en fast situation, då kändes det väldigt jobbigt, sa Agim Sopi efteråt.
BoIS hade det lite tungt i början av andra halvlek, särskilt vid Norrbys fasta situationer där hörnor och inlägg kändes farliga.
— Vi sa inför andra halvlek att att det är nu det gäller, nu ska vi visa det nya BoIS, att vi har den rätta karaktären för att vända matchen. Vi skulle fortsätta hålla i boll, ha mer spelvändningar som vi stundtals också hade i första. Det var då vi fick våra heta chanser, och i andra halvlek gjorde vi två mål på det också, fortsatte han.

Knappt 20 minuter in på andra halvlek kom sedan kvitteringen. BoIS hade flyttat upp mycket folk vid en offensiv frispark, när bollen i momentet efter letade sig ut till Mikael Dahlgren. Han tog några steg in i banan och satte 1-1. En tåpaj från närmare 25 meter!
— Japp, en tåfjutt. Men den satt där den skulle och vi fick energi av det, sa Dahlgren efteråt.
Efter det tryckte BoIS på, ägde boll, och såg ut att närma sig ett ledningsmål. Efter 77 minuter kom 2-1. Filip Pivkovski sprang i djupled, kom fri med målvakten från sin högerkant. Han hittade in med bollen till en fristående Admir Aganovic som rullade in bollen i öppet mål. Nästan en kopia av hans 1-0-mål mot Trollhättan förra helgen, men då kom passningen från Erik Pärsson.

BoIS höll ut och tog alltså hem alla tre poängen. Mikael Dahlgren kom ut från ett glatt omklädningsrum efter matchen.
— Det var ju positiva tongångar där inne, första gången vi vänder en match. Vi visade karaktär, moral, och att vi aldrig ger oss. Förra året hade vi kanske förlorat den här matchen med 2-0 eller 3-0. Positivt att kunna göra en dålig halvlek men ändå kunna gå ut och vända.
Som tidigare nämnt var detta alltså första insläppta målet för BoIS, och även första gången man hamnade i underläge.
— Ja, det var kanske vår första motgång. Första halvlek var inte bra alls, tyvärr fick vi inte med oss 0-0 heller. Vi rättade till lite saker i paus, kom ut lite som ett nytt lag och visade att vi ville ta tag i det. Efter kvitteringen fick vi energi och de gick ner sig, sen tog vi över. Och vi kontrollerade det ganska bra, deras fasta situationer var väl det enda de hade egentligen, fortsatte Dahlgren.

Med segern seglade BoIS upp i topp igen.
— Klart att vi har en positiv känsla, den skapade vi redan på försäsongen. Då spelade vi bra och vann, och vi har tagit med oss det in i serien. I serien har vi kanske inte spelat lika bra, men vi har ändå krigat till oss 10 poäng, så det är en jättestyrka. Det kommer bara att bli bättre ju längre serien går, avslutade han.

Nästa match spelas på lördag, på bortaplan mot Tvååker. Håll utkik på officiella supporterklubben Black & Whites hemsida (www.blacknwhite.nu) för info om bussresa.

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

BoIS – Norrby 2-0 (0-1)
46 0-1
63 1-1 Mikael Dahlgren (Filip Pivkovski)
77 2-1 Admir Aganovic (Filip Pivkovski)
Publik: 1751
För mer info, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216264