Filip Pivkovski är bara 22 år men har hunnit med en hel del i sitt fotbollsliv, från lovande spelare i Malmö FF till ungdomsproffs i engelska Blackburn och sedan spel i både Danmark och Italien innan han efter en långvarig skada valde att återvända hem. Då blev det Landskrona BoIS.

– Jag ville börja om och Agim Sopi tipsade mig om BoIS innan han själv blev tränare här. Det var ett bra val och jag trivs väldigt bra samtidigt som jag känner att jag utvecklas hela tiden.
Filip Pivkovski var bara 15 år när han blev ungdomsproffs i England.
– I Malmö FF spelade vi en hel del internationella ungdomsturneringar och det var i samband med en sådan turnering som engelska klubbar fick upp ögonen för mig eftersom jag blev vald till turneringens bästa spelare. Det blev Blackburn, där jag stannade i tre och ett halvt år.
– Det var inte precis en dans på rosor utan det gällde att ta för sig eftersom vi spelare var mer konkurrenter än kompisar. Det bildades grupper, engelsmännen för sig och afrikanerna för sig och då kände man sig ganska ensam.
Efter en avstickare till Danmark blev det en tur söderut och nu hamnade han i italienska serie B-klubben Novara.
– Det blev inte så många matcher i Italien eftersom jag råkade ut för en korsbandsskada, som höll mig borta från fotbollen i åtta månader.

Det har gått bra för Filip Pivkovski under den här tiden i BoIS, både i träningsmatcherna och i serien.
– Men det var tungt i lördags. På bussen hem satt vi några stycken och pratade och alla var överens om att ta oss i kragen. Det kommer att bli ett revanschsuget BoIS när vi möter Höllviken på söndag, försäkrar Filip Pivkovski.
Den här säsongen har Pivkovski också spelat U 21 med Makedonien, hans föräldrar är från Makedonien. Men som 16-19-åring spelade han landskamper för Sverige.

Tillsammans med sin flickvän har han flyttat in i en lägenhet på Värnhem i Malmö. Annars är han uppväxt i Oxie utanför Malmö.
– Ja, det var där som jag lärde mig att älska naturen. Redan som liten grabb var fiske det stora intresset, när jag inte spelade fotboll. Nu i vuxen ålder har jakten också blivit en del av fritiden och jag har nyligen fått min jaktlicens.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se