Jonathan Levi är väldigt glad för att han valde Landskrona BoIS inför det här spelåret. Målet var att ta en plats i startelvan och det har han lyckats med, så när som matchen mot Tvååker, men fick ändå göra ett tidigt inhopp efter Erik Pärssons skada.

– Det gick väldigt bra i träningsmatcherna men i början av serien fick jag inte till det riktigt på samma sätt. Det märktes att det var skillnad på träningsmatch och seriematch. Men nu börjar det kännas bättre och jag har mycket mer att ge, säger Jonathan Levi, som gjorde sin bästa match när Höllviken besegrades med 4-0.
– Men fortfarande saknar jag mål och poäng. Jag har ett par hockeyassister, alltså andraassister.
Då kan det sägas att framspelningen till Rasmus Alm, när BoIS gjorde tredje målet mot Höllviken, var en delikatess, där Rasse i sin tur klackade bollen till målskytten Erik Pärsson.
Att spela inför över 2 000 åskådare är också nytt för den 20-årige Jonathan Levi.
– Ja, men det är hur roligt som helst, dock känner man en liten press, för det är en krävande publik.

Jonathan Levi är lagets frisparksspecialist. Han gjorde några fina mål på försäsongen, men ännu har inte bollen lyckats gå in trots att han fått bra träff på mål.
– Snart sitter den där, förhoppningsvis.
Om tre veckor är det dags för Levi att fira. Då tar han studenten på Filbornaskolan i Helsingborg, där han varvat studier på samhällsprogrammet med fotbollsträning.
– Jag tog det extra fjärde året för att kunna syssla med min idrott. Vi har träning på förmiddagarna på skolan och sena eftermiddagar med BoIS, så det blir en ganska stor dos, men det har gett resultat, tycker jag.

Musik upptar en stor del av Levis liv och han är också en av dem som står för musiken i omklädningsrummet.
– Det är musik nästan dygnet runt för mig, i varje fall så fort tillfälle ges. Det är mycket hip hop men tydligen går det hem hos mina lagkompisar för jag har fått fortsatt förtroende. Jag tycker att musiken triggar laget, säger Jonathan Levi, som också avslöjar följande:
– Jag inte bara lyssnar på musik, jag är en jäkel på att dansa också.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto2161.se

Fakta Jonathan Levi
Född: 1996-01-23
Längd: 185 cm
Vikt: 75 kg
Moderklubb: Glumslövs FF
Tidigare klubbar: Eskilsminne, Helsingborgs IF
Kom till BoIS: 2016