BoIS bjöds på tufft motstånd av division 4-laget Kosova IF i DM, matchen slutade 0-0 men BoIS gick till slut vidare efter straffsparksläggning. —Vi hade ett par bra lägen i början, men sen krånglade vi till det, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS kom till spel mestadels med spelare som inte fått så mycket speltid i serien. Man ställde upp med följande lag:

Kaddoura

Olofsson – Ljung – Sverrisson – Zaim

Azizi – Ekvall – Gunnarsson – Sjöland – Besic

Aganovic

BoIS hade ett par bra lägen i början, Kosova stod upp bra och skapade också några farliga lägen, ofta efter omställningar. Efter 0-0 vid full tid och förlängning, väntade straffar där BoIS gick vidare efter totalt 5-4.

—I början av matchen hade vi 2-3 hundraprocentiga chanser där vi skulle gjort mål, då hade vi fått en annan match. Sen krånglade vi till det, vi var inte hungriga och motståndarna fick lite vingar av det. De gjorde det svårt för oss, de backade hem och körde på kontringar och hade några farliga lägen, beskrev Agim.

—Jag är inte nöjd med spelet. Det kan jag inte vara. Kosova vann mot Höllviken, det är inte lätt att bara gå ut och vinna matcher, oavsett vem vi möter. Såna här lag har allt att vinna. Men en vinst är en vinst och vi har nu säkrat Svenska Cupen till nästa år också. Amr gjorde två bra straffräddningar, fortsatte han.

Måns Ekvall, Saber Azizi, Fredrik Gunnarsson, Eldin Besic och Dennis Olofsson gjorde BoIS mål under straffläggningen.

Victor Gustafsson, Rasmus Alm och Rasmus Gaspar Nilsson byttes in under matchen.

Nu väntar tre dagars uppladdning till den viktiga matchen mot Öster på lördag.

—Oskar spelade lite mer än vi räknat med, samma med Admir. De får ta det lite lugnt i morgon. Annars har vi en ledig dag på fredag, sa Agim som också gav relativt lugnande besked om Erik Pärsson, där det åtminstone inte rör sig om något brott på nyckelbenet.

BoIS möter Öster på bortaplan på lördag.

Text: David Jönsson, foto: Fredrik Lind