I morgon hoppas vi att många tar sig till Landskrona IP. Ett intressant derby med stor betydelse för toppstriden står på programmet. Landskrona BoIS, tvåa i serien, möter Malmölaget Prespa Birlik, som ligger fyra efter Utsiktens vinst i går.

Flera lag har nu börjat blanda sig i toppstriden efter lördagens resultat i division 1 södra. Utsikten, Oddevold och Kristianstad är nu med i racet igen. Samtliga vann i lördags och närmar sig Öster och BoIS. Vinst för BoIS så är man fyra poäng före trean. Vid förlust tappar man tredjeplatsen.
– Vi har hela tiden sagt att vi vill vara med i toppstriden och där är vi, men vi skuggas av flera lag. Det kommer att bli en intressant match och vi hoppas verkligen på ett stort stöd från vår publik. Vi vet att Prespa har med sig en hel del fans, säger Billy Magnusson, som ledde söndagens träning.

Intressant på söndagsträningen var att Erik Pärsson deltog i träningen och han är också med i truppen mot Prespa Birlik.
– Det känns ganska bra nu. Jag trodde det skulle ta längre tid men jag är i stort sett redo, säger Erik.
Philip Andersson och Igor Arsenijevic är avstängda. Igor är skadad i foten och hade i vilket fall som helst fått avstå matchen.
Mest troligt är att Philip ersätts av Oskar Sverrisson och att Alexander Zaim går in på vänsterbacken.
– Vi har avvägt och är kanske inte helt hundra, men det lutar åt att det blir så. I annat fall är Philip Ljung redo för start, säger Billy.

BoIS-truppen: Ismael Diawara, Amr Kaddoura, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Ljung, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Rasmus Alm, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Fredrik Gunnarsson, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Filip Pivkovski, Jonathan Levi, Erik Pärsson, AdmirAganovic, Saber Azizi.

Matchen börjar kl 19 på Landskrona IP.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se