Det har varit en positiv träningsvecka med högt tempo efter segern mot Prespa Birlik. BoIS-tränaren Agim Sopi är mycket nöjd med killarnas satsning på träningarna inför den viktiga bortamatchen mot Oddevold på söndag. Midsommarafton är det träningsfritt, men på midsommardagens förmiddag är det återigen träning.

Glad blev förstås Agim också över att Öster på torsdagskvällen bara fick 0-0 mot Mjällby.
– För oss gäller det i första hand att ta våra poäng och koncentrera oss på våra matcher, men det är klart att det fyrapoängsförsprång som Öster skaffade sig efter matchen mot oss har vi nu möjlighet att ta in och dessutom gå förbi med en poäng.

För att det ska bli möjligt måste BoIS vinna mot Oddevold.
– Det är en svår match, men jag hoppas vi kan fortsätta vara det spelförande laget. Men vi måste vara mer hungriga framför mål, inte minst då på bortaplan, och dra nytta av spelövertaget, säger Agim.
– Vi måste också vara koncentrerade i försvarsspelet. Det var vi inte två gånger mot Öster och det straffade sig och kostade oss segern.

Igor Arsenijevic är fortfarande skadad och kan inte spela på söndag. Däremot har Erik Pärsson kört för fullt i veckan och är förstås högaktuell för startelvan igen.
– Som vanligt blir det ett dilemma att ta ut en startelva. Det är bra spelare som måste sitta på bänken men samtidigt är det också en styrka att det finns alternativ. Det såg vi inte minst mot Prespa där fyra spelare, som startat de flesta matcherna, inte var med från början.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se