Landskrona BoIS lyckades inte heller den här gången att vinna på bortaplan och gå upp i serieledning. Det blev mållöst på Rimnersvallen i Uddevalla efter det att båda lagen haft bra chanser att avgöra. BoIS missade två frilägen genom, dels Filip Pivkovski, dels Erik Pärsson.

– Spelar man på bortaplan får man inte så många chanser och då gäller det att ta vara på dem vi får. Nu gjorde vi inte det och kanske borde både Erik och Filip haft mer kyla, men jag vet att de verkligen försöker och har lyckats bra tidigare. Båda tillhör ju våra bästa målskyttar, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

Det blev ingen BoIS-dominans i den här matchen, bara stundtals skapade man ett tryck mot Oddevoldsmålet. Efter en dålig inledning av BoIS, där Oddevold dominerade och borde ha gjort ett mål, kom BoIS igen och under den andra tredjedelen av första halvlek var det bud på BoIS-mål. Filip Pivkovski frispelades men målvakten fick ut ett ben och räddade med en fotparad. Dessförinnan hade Erik också ett bra läge.

I slutet av första halvlek fick Filip Pivkovski en varning, som skulle visa sig bli ödesdiger för honom, eftersom han i andra halvlekens 75:e minut fick ytterligare en varning och blev därmed utvisad. Förseelsen skedde på Oddevolds planhalva och var något onödig. Själv var Pivkovski inte nöjd med den varningen.
I och med utvisningen fick BoIS-tränaren inte möjlighet att använda Pivkovski som anfallare när Eriks krafter tog slut (byttes ut mot Aganovic efter att ha fått kramp)

BoIS inledde andra halvlek på et bra sätt, då man förde spelet en stund och i det läget tog Erik Pärsson sig förbi Oddevoldsförsvaret men lyckades inte överlista målvakten.
Sista kvarten plus tillägg spelade BoIS alltså med en man mindre men utan att motståndarna skapade ett tryck mot BoIS-målet. En bra chans hade man men Amr Kaddoura i BoIS-målet gjorde en av flera bra räddningar.
Jonathan Levi noterades för två bra skott, ett räddade målvakten, ett smet precis utanför stolpen.
När slutsignalen gick var det BoIS-spelarna som var mest nöjda.
– Visst kan man vara nöjd med en pinne i den här matchen men vi måste vinna fler matcher om vi ska kunna gå upp i Superettan. I dag förde vi inte spelet utan fick förlista oss på kontringar och det är ett spel som tar för mycket på krafterna. Vi ska ha tålamod och bygga upp anfallen för att komma med fart in på motståndarens planhalva.
– Nu måste vi upp till bevis mot Kristianstad nästa måndag. Det är dags att vinna en bortamatch igen, säger Agim avslutningsvis.

Erik Pärsson fick ytterligare ett friläge under sista kvarten, men avvinkades tveksamt för offside. Erik blev arg på assisterande domaren och fick tyvärr en varning för detta.
Slutligen ett beröm till BoIS-försvaret som återigen höll tätt. Bra insats också av målvakten Amr Kaddoura.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

BoIS-händelser
43’ Varning Filip Pivkovski
55’ Varning Rasmus Alm
70’ Byte Rasmus Alm ut Alexander Tkacz in
75’ Varning Filip Pivkovski
75’ Utvisning Filip Pivkovski
78’ Varning Erik Pärsson

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS