Landskrona BoIS tog äntligen sin andra bortaseger. Det blev 2-0 mot Kristianstad FC. Båda målen gjordes i andra halvlek och segern betyder att BoIS gick upp i serieledning eftersom Öster förlorade med 3-0 mot Trollhättan.

– Det var skönt att kunna bryta förbannelsen och få ytterligare en vinst på bortaplan. Nu tog vi också chansen att gå upp i topp, men det ska vi inte orda så mycket om, det är många matcher kvar, säger BoIS-tränaren Agim Sopi som avslöjade efter matchen att han inte hade lagt upp någon taktik med tanke på motståndaren.
– Jag hade analyserat Kristianstad men killarna fick inte veta något utan fick bara order att gå in och köra på det vi tränat på i veckan. Gör vi vårt jobb så vinner vi matchen, sa jag och det gjorde vi.

Segern satt dock långt inne. Även om Landskrona BoIS dominerade matchen och hade bollinnehavet så skapade Kristianstad en del farliga chanser. Bland annat missade man en straff. BoIS-målvakten Amr Kaddoura gjorde en fantastisk räddning och lyckades också själv ta hand om returen.
– Det kändes skönt och jag tror att hela laget fick ny energi där, säger Amr som nu spelat tre matcher och ännu har han inte släppt in något mål.
Amr Kaddoura var utan tvekan en av matchhjältarna. Precis innan BoIS gjorde sitt första mål hade han svarat för ett par strålande räddningar. Det blev i stället BoIS som gjorde målet. Oskar Sverrisson satte fart och drog upp anfallet, spelade Alexander Tkacz på vänsterkaten som slog ett inlägg som Erik Pärsson enkelt kunde slå in i mål. Erik hade för övrigt ett liknande läge, men kanske mer attackerad av en motståndare, där han också bara skulle sätta foten på bollen men sköt över bara metern från mål.

Kristianstad försökte trycka på för en kvittering men hade väldigt svårt för att överlista BoIS-försvaret. När det var tio minuter kvar satte BoIS in Alexander Zaim (bytte med Alexander Tkacz) som ytterback och flyttade in Oskar Sverrisson i mitten.
– Jag visste de skulle chansa med långa bollar i luften men de tre mittbackarna avvärjde attackerna, säger Agim Sopi.
Det blev i stället BoIS som gjorde 2-0 på straff några minuter före full tid. Jonathan Levi blev fälld av Kristianstadsmålvakten. Mikael Dahlgren slog säkert straffen i högra krysset.
Två matcher återstår nu innan sommaruppehållet, hemma mot Husqvarna på lördag och borta mot Utsikten den 16 juli.

Bilden: Tre matchhjälter, målskyttarna Erik Pärsson och Mikael Dahlgren flankerar målvakten Amr Kaddoura.

Text och foto: Bert Lundqvist