Landskrona BoIS förstärker inför hösten och har i dag skrivit kontrakt med två nya spelare. Det är dels anfallaren Rade Prica, 36 år, dels mittfältaren kanadensaren Hanson Boakai, 19 år.

Rade Prica har en lång bakgrund med spel i bl a tyska Hansa Rostock och norska Rosenborg. Dessutom har han spelat 12 landskamper och gjort två mål. Under våren har Prica spelat med Maccabi Petah Tikva i istraeliska Premier League. Under förra säsongen spelade han nio matcher för HIF, men valde sedan att återvända för spel i Israel där han mellan 2013 och 2015 representerat Maccabi Tel Aviv.
Rade Pricas kontrakt med BoIS löper fram till och med november månad.

Kanadensaren Hanson Boakai har spelat i FC Edmonton i North American Soccer Leaugue mellan 2013 och 2015. Han har även representerat Kanadas landslag i U 5, U17, U20 samt U23. Kontraktet med Hanson Boakai löper fram till november 2017.
– Vi har et ungt lovande lag som har gjort otroligt bra ifrån sig under våren. Vi har alla möjligheter att ta klivet upp i Superettan i år. Inte minst med tanke på den start vi fått, säger Mikael Hjelte, ordförande i Fotbollsutskottet.
– Vi har haft diskussion i Fotbollsutskottet och känner att vi vill spetsa till truppen ytterligare och inte lämna något till slumpen. När Rade Prica blev tillgänglig lyckades vi övertyga honom om att välja BoIS genom att hjälpa honom med ett deltidsarbete. Det är en ypperlig lösning för såväl oss som honom och den ringa ersättning han får som spelare under dessa fyra månader finansieras genom sponsorer. Så det blir ingen kostnad för klubben.

– Med Prica får vi ytterligare konkurrens och spets i truppen. Rade är ett fullblodsproffs, en ödmjuk kille som kommer att passa in bra i vår grupp, vilket är väl så viktigt, säger Mikael Hjelte.

Hanson Boakai är en mycket duktig och lovande spelare. Han har varit i träning i BoIS under en veckas tid.
– Han har visat upp mycket bra kvaliteter och är snabb, teknisk och har fin spelintelligens. Boakai är vänsterfotad och användbar som ytter såväl som offensiv innermittfältare. Även Boakais lön under 2016 finansieras via sponsorer.
– Vi räknar med att båda är spelklara inom två, tre veckor.

Text: Bert Lundqvist