BoIS-mittfältaren Saber Azizi har fått ett glädjande besked. Han har nämligen tagits ut till landslagsspel för Afghanistan. Det handlar om dels ett träningsläger i Libanons, dels en match mot Libanon mellan den 28 augusti och 6 september.

Saber Azizi är född i Sverige men har afghanska föräldrar. Trots liten speltid i BoIS A-lag får han chansen i landslaget tack vare ett tips från Trelleborgs FF-spelaren Norila Amiri.

– Det här var en rolig överraskning även om jag visste att något var på gång. Förbundskaptenen var nämligen och tittade på Norila och fick då tips om mig. Därefter såg han mig spela i en U 21-match, säger Saber Azizi, som ju förstås missar några matcher med BoIS.
– Både Mikael Hjelte och Agim ville verkligen ge mig den här chansen så jag fick ledigt från BoIS. Det här stärker mig som fotbollsspelare och sedan hoppas jag att jag verkligen ska kunna ta upp kampen om en plats i BoIS startelva.

Landslagsäventyret inleds med träningsläger i Tripoli och avslutas där med en match mot Libanons landslag.
Afghanistan rankas av FIFA som 173:e lag i världen. Under Talibanregimen från 1996 till 2001 uppmuntrades inte fotbollen. Mellan åren 1984 till 2003 spelade Aghanisatan inga internationella matcher.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se