Ytterligare en BoIS:are har valts in i BoIS Hall of Fame. Det handlar om Gunnar Hägg, tio år som spelare och 20 år som lagledare. I pausen under lördagens match tar dottern emot diplomet.

Gunnar Hägg föddes 1914 och lämnade jordelivet bara 60 år gammal 1974. Han blev BoIS:are 1936 och blev ordinarie centerback 1939, spelade sedan i A-laget till och med 1946 då han i stället blev lagledare.
– Jag gick egentligen bara in och duschade efter min sista aktiva match 1946. Därefter blev det bänken och på den satt jag till 1964, sa Gunnar Hägg i en intervju i tidningen BoIS:aren i början av 70-talet. (Hela den artikeln kan ni läsa om ni köper Sunes Magasin på lördag).
Gunnar Hägg var inte bara lagledare utan också tränare under BoIS framgångsrika 50-tal.
– Jag bodde nästan på idrottsplatsen. Vi vissa tillfällen var jag lagledare, tränare, massör, materialförvaltare och chaufför på samma gång. Men det var en härlig tid, sa Gunnar.
Motiveringen till Hall of Fame är följande:
I obruten följd i hela 30 år fanns han i och kring laget. Först tio år som spelare, främst centerback, för att 1946 direkt efter den aktiva karriären bli lagledare och sedermera också tränare under många år, bland annat de oförglömliga allsvenska kvalåren 1958 och 1959. Efter säsongen 1964 lämnade han lagledarbänken, denne lågmälde och ytterst sympatiske fotbollsledare, bollsällskapets genom tiderna främste hedersman.

Bilden: Gunnar Hägg, längst till höger som lagledare för BoIS-laget säsongen 1949-50, som då spelade i andra serien efter ett år i Allsvenskan.