Landskrona BoIS kan i dag presentera sin nya fotbollsstab. Den kommer i två år framåt att bestå av trojkan Agim Sopi, Håkan Svensson och Jonas Thern.

Jonas Thern, en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och 75 landskamper behöver ingen närmare presentation. Han kommer på deltid att ingå i tränarstaben men kommer också att ha en övergripande roll i BoIS ungdomsverksamhet när det gäller utbildning och stöd till ledare. Thern är en av landets bästa talangutvecklare.
Håkan Svensson kommer att bli assisterande tränare. Håkan har på senare tid arbetat tillsammans med Jonas Thern, bland annat som lärare och tränare på fotbollsgymnasiet i Värnamo. För tillfället är han målvaktstränare i Halmstads BK. Dessförinnan var han assisterande tränare i Falkenbergs FF. Meriter från fotbollsplanen har han som målvakt, 12 år i Halmstads BK och därefter har han också spelat i AIK, Elfsborg, Häcken och Malmö FF.
– Vi är mycket glada att vi har kunnat knyta till oss Jonas Thern och Håkan Svensson. De tillför ett ledarskap och stort fotbollskunnande och tillsammans med Agim Sopi bildar de ett lag, som vi tror kommer att föra Landskrona BoIS tillbaka till elitfotbollen, säger Gabriel Munck, ordförande i BoIS.

Text: Bert Lundqvist