Lagom till cupmatcherna mot Gefle och Kalmar gör ”Grindslanten” åter entré på Idrottsvägen i Lanskrona. Cupmatcherna har gratis entré men för de om vill finns möjlighet att lämna ett bidrag till klubben i form av en ”grindslant”. Grindslanten kommer sedan att följa BoIS genom hela året. Det kommer att vara möjligt att lägga en extra grindslant i samband med alla hemmamatcher och klubben kommer också att ha olika swish-kampanjer med grindslanten som tema.

För er som inte var med på den tiden så är en grindslant ursprungligen en slant som barn fick tillkastat sig på landet förr i världen när de öppnade grindarna för förbipasserande droskor. Historien inom Landskrona BoIS går tillbaka till en idé som Thord Olsson och Krister Clerselius spånade fram under en lunch 1987 och som förverkligades 1988. Då ersatte grindslanten på försök helt entréavgiften. Satsningen, som ni kan läsa mycket om i Åke Jönssons 100-årsbok ”Ett fotbollslags historia”, blev bara ettårig den gången.

Den här gången väcktes tanken om en uppdaterad variant av Grindslanten i det nybildade Medlems- och supporterutskottet, som leds av Christian Condrup. Med Grindslanten hoppas vi från klubben att Landskronaborna och BoIS-supportrarna ska få möjlighet att tillsammans bidra lite extra under hela året. På hemsidan kommer en barometer med insamlat belopp att uppdateras löpande under året. Pengarna som kommer in via Grindslanten finns inte med i något budgetarbete och kommer helt att vara ett förstärkt tillskott till klubben.
Förutom möjlighet att skänka en extra summa i samband med alla hemmamatcher kommer en av kampanjerna att vara en swish-kampanj när BoIS gör mål. Fler kampanjer kommer att presenteras under årets lopp.
– Håll utkik efter våra ”grindslantar” vid matchdagen och lägg en extra peng om du gillat vad du sett

– Swisha ”Mål” till 1231079284 och valfritt belopp (kanske 10 eller 20 kronor) när BoIS gör mål!
Vi ses på söndag!
Text: Torgny Andersen