I dag har Jonas Thern valt att avbryta samarbetet med Landskrona BoIS. Hans motivering är att klubben med nuvarande ledarkonstellationer i de berörda grupperna, A ner till U16, inte är beredda att fullt ut implementera hans sätt att utveckla unga talanger till att nå sin maximala potential.

– Enligt mig så finns inte det långsiktiga tänkandet vad det gäller talangers utveckling och det går inte att kompromissa med hur detta arbete skall genomföras om man vill nå framgång med att ta fram blivande elitspelare, säger Jonas Thern.

– Jag hoppas det går att hitta lösningar i en snar framtid då potentialen hos många av ungdomarna är mycket hög, fortsätter han.

– Kan man få ordning på de delar som inte fungerar i klubben idag så tror jag man kommer att se BoIS i Allsvenskan inom en snar framtid och då med flera spelare från de egna leden, avslutar Jonas Thern.

Inför säsongen 2017 inledde Landskrona BoIS och Jonas Thern ett samarbete med främst fokus på talangutveckling inom klubbens ungdomssektion. Enligt det ursprungliga avtalet så skulle Jonas tillbringa 3 dagar i Landskrona vilket också innefattade ett visst stöd till A-lagets ledarstab.

– Vi har precis börjat en långsiktig process där jag och övriga i fotbollsutskottet har fått i uppdrag att skapa en svart-vit randig tråd från A-lag ner till yngsta ungdomslag samt Akademin, säger ordförande i fotbollsutskottet Thomas Gustafsson.

– Detta arbete är i full gång och Jonas Thern har varit högst delaktig i denna process. Nu hoppar han tyvärr av och vi måste omedelbart genomföra en ny planering, säger Thomas.

– Jonas är en av de mest meriterade ledarna i fotbollssverige och självklart tycker vi det är otroligt synd att vi inte kunde fortsätta samarbetet, fortsätter Thomas Gustafsson. Vi kommer att hålla kontakten och inga dörrar är stängda för framtiden.

BoIS kommer nu att jobba stenhårt för att hitta en ersättare på ungdomssidan. Däremot så kommer A-lagets organisation inte att förändras av Jonas Therns avhopp.

– Under den korta tiden vi haft tillsammans så har samarbetet funkat bra utan några problem, säger huvudtränare Agim Sopi. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden.

– Nu lägger vi allt fokus på premiären, fortsätter Agim. Själv är jag just nu på väg till Husqvarna för att få en sista bild av våra motståndare.