Han är 190 centimeter lång men för Landskrona BoIS 18-åriga nyförvärv Daniel Ask är inte huvudspelet det som räknas som den stora styrkan. Han föredrar att från sin innermittfältsposition slå de hotande passningarna bakom motståndarens backlinje.

När Håkan Svensson och Jonas Thern anslöt till BoIS kom Daniel Ask så att säga med på köpet.
– Jag spelade förra säsongen i Östers IF och har en bakgrund i Calcio i Osby. Så det var ganska naturligt att jag följde med Håkan och Jonas till BoIS, berättar Malmökillen som inte uppfattar pendlandet till Landskrona för träning och match som speciellt betungande.
– Nej det är ju inget avstånd mellan Landskrona och Malmö så jag bor kvar där tills vidare, förklarar Daniel som skrivit på ett treårskontrakt med Randigt.

Daniel Ask startade sin fotbollskarriär i Malmö FF. Där spelade han tills han var 14 år. Efter tiden på akademien blev det så ett år i Öster.
– Jag fick göra några inhopp fjol. I år har det blivit ett antal inhopp plus ett par matcher från start. Men jag har ingen brådska. Jag vet att min tid kommer, förklarar Daniel.

Trots sin storlek är inte huvudspelet det som Daniel gärna talar om.
– Nej det är jag inte speciellt bra på. Jag tycker jag har andra fördelar, säger han med ett brett leende.
Vilka är då det?
– Min spelförståelse och passningsfot, i första hand. Jag föredrar att slå de hotande passningarna bakom motståndarens backlinje. Passningar som skapar målchanser, förklarar han.

När Daniel erbjöds ett treårskontrakt med BoIS tvekade han inte.
– Nej det tog inte lång stund innan jag insåg att detta var en klubb jag ville spela i. BoIS spelidé passar mig – helt enkelt den fotboll jag vill spela. Dessutom är det ett fantastiskt bra gäng. Inte nog med att vi har jättebra spelare, det är jäkligt god stämning i truppen, garanterar Daniel.

Det är som innermittfältare den högerfotade Malmökillen vill agera.
– Men jag kan även ta en plats på någon kant om tränaren så önskar, lovar han
– Det är en tuff kamp om en ordinarie A-lagsplats men det är bara att ha tålamod och jobba på. Förr eller senare får jag chansen och då lovar jag att jag ska vara förberedd att gå in och göra jobbet, säger Daniel.

Text och foto: Lasse Möller