På söndag, när serieledande Landskrona BoIS tar emot Mjällby AIF, kommer förhoppningsvis ståplatsläktarna fyllas med skolungdomar som hejar fram det randiga hemmalaget.

Det är nämligen åter dags för Skolans Dag på Landskrona Idrottsplats. Och man kunde knappast valt en bättre dag för detta då det utlovas strålande sommarväder.

– Det är tredje året i rad som vi arrangerar Skolans Dag tillsammans med våra samarbetspartners som sponsrar med två kronor per åskådare i söndagens match, säger evenemangsansvarige Max Lundmark

– Totalt har 13 skolor i närområdet anmält sig och majoriteten av dessa har också fått besök av våra A-lagsspelare. Vi har spelat rastfotboll, gjort klassrumsbesök och skrivit autografer, berättar Max.

Totalt har 3 000 biljetter delats ut på skolorna så om alla kommer kan det bli en imponerande publiksiffra.

– Alla elever på de anmälda skolorna har fått en biljett som ger inträde för ett barn och en vuxen på söndag, berättar Max som hoppas att så många som möjligt av de som fått biljetter dyker upp på söndag.

Lagkaptenen Philip Andersson är en av de BoIS-spelare som varit ute på skolorna och mött unga Landskronabor.

– Det är alltid kul att komma ut och hälsa på barnen i skolorna. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till att skapa framtidens BoISare bland de unga i Landskrona. Nu hoppas vi att hela stan hjälper till att fylla läktarna på söndag så ska vi ordna en underhållande match, säger Philip Andersson

Text: Lasse Möller
Bild: Rasmus och Eddie med elever på Dammhagsskolan.