På tisdagen utsågs Max Lundmark till klubbchef i Landskrona BoIS. Tjänsten har varit vakant en längre tid men nu kliver Max Lundmark in, som varit anställd i klubben i fem år och bland annat sysslat med marknadsdelen, olika projekt och varit matchansvarig. Han tillträder officiellt den 1 augusti men smygstartar arbetet omedelbart.

– Max kommer att ha det övergripande ansvaret administrativt och operativt för föreningen. Han kommer att ha direkt ansvar för allt utom den sportsliga delen, där tränaren Agim Sopi och fotbollsutskottet – vilket för övrigt Max kommer att ingå i – har ansvaret, säger ordföranden Gabriel Munck.

Max Lundmark har varit BoIS-are sedan barnsben och ser naturligtvis detta som oerhört positivt.
– Det ska bli otroligt skoj och en fantastisk utmaning att axla denna roll, säger Max som hälsades med en varm applåd från spelare och ledare när dessa informerades.
– Jag kommer att ha rollen som klubbchef inte sportchef och blir – översatt till företagstermer – en form av vd med övergripande ansvar, förklarar han.

Styrelseledamoten Peter Condrup hälsar utnämningen med glädje.
– Nu visar vi att vi satsar på ungdomen genom denna interntillsättning, säger han.

Max Lundmark har en gedigen utbildning med en kandidatexamen från det Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning på Sports Management från Malmö högskola.

På torsdagens medlemsmöte klockan 18 i restaurangen på Landskrona IP kommer det att informeras mera om organisationsförändringen och det ges då möjlighet att ställa frågor till BoIS nye klubbchef.

Text: Lasse Möller