15-årige Kevin Jensen har skrivit sitt första A-lagskontrakt med Landskrona BoIS. Den lovande talangen har sedan några månader tillbaka lyfts upp från U-truppen och tränat med A-laget. Han har dessutom fått A-lagsdebutera i DM-matchen mot Helsingborg Östra. Kontraktet löper på tre år för Kevin som fyller 16 år i år.

– Han har under tiden han tränat med A-laget visat att han är värd denna satsning från klubben. Kevin är en duktig fotbollsspelare som har alla förutsättningar och all potential att utvecklas till en elitspelare om karriären får rulla på som nu, säger BoIS tränare Agim Sopi.
– Kevin har teknik, fart och tempoväxlingar. Han är en modig spelare som inte viker ner sig för äldre rutinerade lagkompisar under träningen. Han är lojal, lyssnar på råd och vill lära sig, berömmer Agim.

Kevin har visat sin kapacitet som yttermittfältare – bland annat med mål mot Helsingborg Östra – men Agim har som ett led i utbildningen av denne lovande talang också låtit honom testa en annan position.
– Ja jag har placerat honom som back för att han ska lära sig vikten av försvarspelet och få visa hur han anpassar sig till rollen. Och det hade han inga som helst problem med, förklarar Agim.

– När det gäller unga utvecklingsbara spelare som Kevin gäller det att man är mycket försiktig med hur snabbt man går fram. Det är viktigt att unga killar visar tålamod och litar på att de får chansen när de är mogna. Med Kevin råder det inga tvivel utan att han försåt detta, säger Agim.

Text och bild: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS