Landskrona Idrottsplats naturgräs håller en makalös kvalitet. Tyvärr har dock inte uppvärmningsdelen närmast sittplatsläktaren varit riktigt bra på grund av fukt. Men detta åtgärdas nu för fullt.

I slutet på förra veckan började man gräva upp längs hela långsidan. Ett nytt dräneringsrör läggs ner och samtidigt byts konstgräset vid kanten ut så det täcker ytan ända fram till långlinjen där naturgräset tar vid.

Förhoppningsvis kommer dessa åtgärder att resultera i att vätan som kan uppstå på hösten försvinner och det ser dessutom betydligt snyggare ut med en hel gräsyta. Även om den del förstås är av konstgräs.

När BoIS tar emot Husqvarna FF i seriespelet den 20 augusti går det ju att se effekten av detta lilla renoveringsprojekt. Naturligtvis även när BoIS möter FC Köpenhamns U21-lag i träningsmatchen innan seriestart.

Text och bild: Lasse Möller