På söndag bjuder Landskrona BoIS på en av många efterlängtad premiär när laget tar emot Husqvarna FF i höstsäsongens första match. Då öppnar nämligen den tidigare VIP-baren för alla besökare på Landskrona Idrottsplats sittplatsläktare. Tidigare har VIP-en varit avsedd enbart för medlemmar i BoIS och sponsorer men nu har alla en chans att njuta av den fantastiska miljö som framförallt Ann Jönsson men även hennes sambo Tomas Nilsson skapat där.

– Vi har en tid lekt med tanken på att öppna upp detta vattenhål för alla och nu är stunden inne. Ann och Tomas har skapat en otroligt fin atmosfär och det är inte mer än rätt att alla som kommer på matcherna får en chans att uppleva den, säger Anders Lindfors, marknadsansvarig på Landskrona BoIS.
– Det nya namnet på baren har vi inte bestämt ännu men det gamla kommer att försvinna. Genom ändringen innebär det att det starkaste som kommer att serveras blir folköl, förklarar Anders Lindfors.

Men det kommer att finnas mycket annat som besökarna kan njuta av innan match och i paus. Övrig tid vill man väl se på matchen gissar vi.
– Ja det blir korv med bröd, kaffe av olika typer, kakor, godis och liknande, berättar Ann Jönsson som haft ansvaret för VIP-en i fyra år.
– När jag fick frågan att ta över den så konstaterade jag direkt att det krävdes en del förändringar. Fyra tomma väggar och inga dekorationer kunde jag inte stå ut med, skrattar hon.

Ann – som är mycket intresserad av inredning – satte igång att jaga och ragga affischer, gamla foton, tröjor, halsdukar och annat. Till sin hjälp hade och har hon sonen David Jönsson som lägger ner ett enormt arbete på att tillsammans med Torgny Andersen skapa matchprogrammet Sunes Magasin.

– Ja vi har fått ihop en stor samling som gör att vi kan byta om och förnya inredningen här, berättar hon medan sambon Tomas Nilsson packar upp en inramad affisch från mötet BoIS-MFF 1974. En legendarisk affisch som många gamla BoIS-are kommer att känna igen.

– Jag vill att denna lokal ska bli en kulturskatt inte bara för alla BoIS-are utan även alla Landskronabor. Det finns så mycket gammal fotbollshistoria i dessa bilder, tidningssidor med mera, säger Ann.
Den gamla VIP-baren ligger – som kanske många redan vet – på sittpatsläktaren mellan nedre och övre plan. Så alla som befinner sig på sittplats har med andra ord chans att frekventera den.

– På söndag kommer vi att öppna redan klockan 15 för de som vill vara tidigt på plats för att känna stämningen, säger Ann och Tomas. Annars är det en halvtimme före avspark som gäller. Matchen mot Husqvarna startar klockan 16.
– Vi har redan massor av trevliga gäster som besöker oss på matcherna och nu hoppas jag det blir fler, säger Ann.
– Ja kanske till och med gästande supportrar som köpt biljett till sittplats kan leta sig in. Tror de har stor behållning att se lite BoIS-historia, säger Tomas.

Text och bild: Lasse Möller