Många supportrar hoppades att BoIS skulle ha lottats mot HIF i Svenska cupen. Nu blev det så att lotten utföll på det gamla legendariska allsvenska laget IF Elfsborg istället, men det kommer ändå att bjudas ett derby mot HIF denna vecka.

Det är den livaktiga föreningen Gamla BoISare som har utmanat de rödblå i en veteranmatch som kommer att spelas som förmatch till division 1-uppgörelse mot Kristianstad söndagen den 27 augusti.

– Från början var det tänkt att vi skulle möta Malmö FF. Men det blir våra kusiner från norr som får stå för motståndet när inte MFF lyckades få ihop lag. Men jag hoppas att inga har bekymmer med det, säger Olof Andersson i Gamla BoISare med ett brett leende.
– Senast vi mötte HIF spelades matchen på vår B-plan och då vann vi. Nu kommer våra veteraner att få visa upp sig för publiken på A-planen i en match som går över 2 x 30 minuter med start klockan 14, tillägger Olof.

Det blir inte bara en mängd kända märken på plan i denna match. BoIS har lyckats engagera en stark coachduo som ska matcha laget från bänk och sidlinje. Tränarduon får alla gamla BoIS-supportrars minnesbank att mer eller mindre explodera – den består nämligen av Claes Cronqvist och Sonny Johansson.

Laget som ställs på benen för att visa HIF att krutet fortfarande är torrt i svart-vit-randigt består av: Leffe Nilsson, Micke Widell, Håkan Söderstjerna, Linus Malmqvist, Linus Olsson, Daniel Glansk, Bena Bengtsson, Nicklas Nielsen, Max Mölder, Mackan Tåge, Mackan Bengtsson, Mattias Nilsson, Henrik Nilsson, Peter Olsson, Peter Oltner, Olof Andersson, Anders Karlsson och Johnny Lundberg.
– Eventuellt kan någon spelare tillkomma, säger Olof Andersson.

Tilläggas kan att A-lagets match startar klockan 16. Och den här dagen är det fri entré till Landskrona IP, det gäller såväl veteran- som A-matchen.

Text: Lasse Möller, foto: Bert Lundqvist
,