Ett 60-tal medlemmar i Landskrona BoIS Affärsnätverk träffades på fredagen i restaurangen på Landskrona Idrottsplats. Det var höstupptakt för Affärsnätverket och som vanligt var det fantastiskt trevlig stämning där den alltid lika vältalige och underfundige Anders Lindfors, marknadsansvarig hos BoIS, ledde sammankomsten.

Anders kunde berätta att Affärsnätverket växer i rasande fart.

– Om vi räknar ett år tillbaka har vi växt med 25 nya företag, förklarade Anders.

På fredagen hälsades också en ny medlem välkommen. Detta var Drivkraft Landskrona som är en ideell verksamhet som bygger på att ge ungdomar möjlighet till en ljusare framtid. Drivkraft har funnits i Malmö i sex år och sedan en tid i Helsingborg. Nu startar man på två skolor i Landskrona där meningen är att man ska agera på tre områden.

Man ska ge elever läxhjälp, bistå med mentorer till elever och i vissa fall förälder. Redan på fredagen anmälde flera deltagare på träffen sitt intresse att ställa upp som mentor. Tilläggas kan att i Helsingborg jobbar Drivkraft med Eskilsminne IF som partner.Näringslivet sponsrar verksamheten i huvudsak men man får också en del pengar från den kommun man verkar i.

Vid träffen lottade Drivkraft ut två specialdesignade t-shirt som Zlatan Ibrahimovic sponsrat med. Dessa vanns av Jenny Ekblad och gamle BoIS-spelaren Anders Karlsson.

I övrigt bjöd mötet på en hel del mingel – vilket är ett viktigt kitt i verksamheten. Kontakter knöts och vid varje bord fick deltagarna chans att prata närmare med några av Affärsnätverkets medlemmar.

Hösten kommer att vara riktigt späckad med massor av intressanta programpunkter. Vi återkommer snart med ett mera detaljerat program.

Text och bild: Lasse Möller