Det var en djupt rörd och tacksam Agim Sopi – huvudtränare i BoIS – som på Luciakvällen fick ta emot en storstilad hyllning från supportrarna. Agim har svårt att finna ord när vi talar med honom efter denna för honom själv helt oväntade uppskattning.

– Jag kan knappt finna ord. Jag blev tårögd och varm i hela kroppen när jag förstod vad supportrarna gjort, berättar Agim.

BoIS driftiga supportrar startade en insamling för att ge Agim och hans hustru – som ju fått avvara sin man många timmar den gångna säsongen – en Spavistelse på Ystad Saltsjöbad. Supportrarna ställde upp i sådan utsträckning att man till slut fick stoppa insamlingen till sin populäre tränare har vi förstått.

– Min hustru uppskattar verkligen detta och jag blev helt överväldigad. Jag har aldrig upplevt ett sådant stöd och en sådan uppskattning. Egentligen gör jag ju bara mitt jobb men det känns otroligt at känna denna uppbackning från våra supportrar, säger Agim.

På vår fråga hur han vill ranka BoIS-supportrarna nationellt säger han utan att tveka en sekund:
– Högst i hela landet. Jag vete fanken om det kan finnas några som är bättre har svårt att tro det. Det är otroligt som de backat laget. Det känns tryggt nu inför 2018 när vi börjat bygga ett stabilt Superettanlag. Jag och nye sportchefen Peter Swärdh hade ett jättebra samtal på onsdagen och det känns som vi definitivt är på rätt väg, försäkrar Agim.
– Nu ser jag fram emot att börja försäsongsträningen – men först lite ledighet, skrattar han.
Och en behaglig Spavistelse kan vi tänka.

Text: Lasse Möller