På torsdag inleder den engelske målvakten Bailey Peacock-Farrell en tre dagar lång provträning med Landskrona BoIS. Peacock-Farrel inledde sin karriär i Middlesbroughs akademi men har sedan 2013 tillhört Championshiplaget Leeds United.

– Vi har fått möjlighet att testa denne 21-årige keeper under tre dagar och det ska bli intressant att se honom i aktion, förklarar sportchef Peter Swärdh.
Bailey Peacock-Farrell är född i Darlington men fick sin fotbollsutbildning i nuvarande Championshiplaget Middlesbroughs akademi. 2013 kom han till Leeds United och har visat sig vara en mycket lovande målvakt. Så bra att klubben har lyft upp honom i A-truppen och gett honom nytt kontrakt till och med säsongen 2019/2020.

Bailey är 191 centimeter lång och väger 73 kilo enligt klubbens hemsida. Han har fått känna på hetluften redan i april 2016 då Leeds tvingades kasta in honom i seriematchen mot Queens Park Rangers hemma på Elland Road.
Bailey svarade för en strålande match och fick endast kapitulera på en straff i en kamp som slutade 1-1.
Han har mestadels hållit till i Leeds U23-lag och anses som en mycket lovande målvakt.

Text: Lasse Möller