Målvakten Viktor Noring, senast i skotska förstatligalaget Hearts, är klar för Landskrona BoIS. Viktor skulle egentligen vara på väg till Sverige för att ansluta till Landskrona BoIS, men tyvärr har ett ovanligt tufft snöoväder i Skottland satt stopp för resplanerna. Viktor har skrivit på för 1 år i den randiga tröjan. 

– Jag sitter fast i Edinburgh. Flyget är inställt. Jag har försökt ta mig med tåg till Manchester för att flyga därifrån men tyvärr har även tågen ställts in, förklarar Viktor när vi når honom på telefon. Men jag hoppas vädret lugnar ner sig och räknar med att kunna vara på BoIS träning på måndag, säger Viktor som är mycket glad över att få ansluta till nyblivna Superettanklubben.

Viktor kom överens med Hearts om att avsluta sitt kontrakt 28 februari med klubben och har efter det skrivit på för BoIS. Martin Klette, Viktor Noring´s rådgivare har varit till stor hjälp vid denna rekrytering.

Den 5 februari var Viktor och tränade med BoIS i en knapp vecka. Han hade då fått tillbringa mesta tiden i Hearts på reservbänken och kände att det behövdes en nystart i karriären.

– Ja tyvärr har inte mina år ute i den internationella fotbollen inneburit något flyt för mig och speltiden har varit begränsad. När möjligheten att få spela för BoIS dök upp så kunde jag inte tacka nej. De dagar jag tillbringade i klubben övertygade mig om att här finns en enorm potential, säger Viktor. Huvudtränare Agim Sopis spelsystem, hans träningsmetoder och inte minst kvaliteten på träningarna, berömmer han.

Dessutom imponerades Viktor över den spelartrupp som BoIS förfogar över.

– Duktiga spelare med stor kvalitet. Dessutom är det bra killar, stämningen är bra i gänget och man trivs. Jag ser verkligen fram emot at få ansluta och bidra med vad jag kan för laget, förklara Viktor.

– Skönt att vi löst frågan med ytterligare en målvakt. Viktor Noring är en välutbildad målvakt som tillhört bra klubbar i Sverige och Europa. Han är en bra personlighet som kommer att smälta in till hundra procent i laget, säger huvudtränaren Agim Sopi. Detta blir en nystart för Viktor, som nu får konkurrera med Amr Kaddoura om målvaktsposten i A-laget, tillägger han.

I och med steget upp i Superettan har BoIS hamnat i en mycket tuff serie där i princip hälften av lagen har siktet inställt på uppflyttning till allsvenskan.

– Det kommer att bli en tuff serie men har vi den rätta ödmjukheten och inställningen är jag helt övertygad om att vi kan ställa till det rejält för alla lag. Det är ju nästan Allsvenskan Light vi spelar i men det ska inte skrämma utan inspirera oss. Att få möta HIF, Halmstad, Gais, Falkenberg med flera gäng är en härlig utmaning, betonar Viktor.

Att det återstår en knapp månad till seriestart är inget som oroar Viktor.

– Nej jag har ju tränat som vanligt med Hearts hela tiden då serien rullar på i Skottland. Vi har några träningsmatcher kvar som hjälper mig in i matchform och sedan är det dags att komma upp till bevis när serien börjar, säger han.

En bidragande orsak till att BoIS kunde knyta den erfarne 27-åringen till sig är att han och sambon, som flyttade hem till Malmö för en månad sedan, väntar en dotter den 16 april.

– Jag har redan pratat lite om hur det är att vara småbarnsförälder med Filip Pivkovski som ju har en son på fem månader, skrattar Viktor.

Sportchef Peter Swärdh är nöjd att kunna presentera den nye målvakten.

– Det ska bli roligt att jobba med Viktor Noring i Landskrona BoIS. Vi känner nu att vi har ett starkt målvaktspar i honom och Amr Kaddoura, förklarar Peter.

Trots relativt ung ålder har Viktor Noring haft en lång karriär både i Sverige och utomlands. Han är född i Malmö och startade i Husie. Han hamnade dock snart i Trelleborgs FF där han skolades av den legendariske målvaktstränaren Janne Eriksson.

Efter att ha visat enormt goda kvaliteter i TFF lånade Malmö in honom under säsongen 2011/2012.

Efter den sejouren var han tillbaka i TFF. Han lånades på nytt ut – denna gång till Celtic.

Han värvades till norska toppklubben Bodö/Glimt och sedan vidare till Heerenveen i Nederländerna. Där hade han rollen bakom Kristoffer Nordfeldt och fick inte så mycket speltid. När Heerenveen så inte sålde Nordfeldt som var tänkt för att satsa på Viktor blev det övergång till danska Lyngby.

2016 kom han till Hearts och nu är den 196 centimeter och 90 kilo tunge målvakten klar för Landskrona BoIS.

Vi hälsar honom naturligtvis välkommen till Randigt.

Text: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS