“Nu lämnar vi över stafettpinnen”
Vi vill först och främst vända oss till alla ungdomsspelare, anställda, A-lagsspelare, sponsorer, ledare, funktionärer och supportrar och säga stort tack! Tack vare er alla så är BoIS återigen ett elitlag. Vi i styrelsen har under året kämpat för att 1) Ta steget tillbaka upp i eliten 2) Stärka BoIS ungdomsverksamhet och 3) Komma ett steg närmare en ekonomi i balans.

Styrelsen valde att investera i ett starkt A-lag för att kunna ta steget upp. Vi visste att det skulle kosta klubben mycket pengar men det skulle ge BoIS bra förutsättningar för att i framtiden hamna i ekonomisk balans.
Det har varit ett väldigt roligt år med mycket glädje, både på och utanför planen. Men det har också krävt många timmars hårt arbete. Vissa satsningar har inte gått vägen men vi har i alla fall satsat och facit är inte bara fel. Det vi har gjort har vi gjort för föreningens bästa!
Vi har alltid fått mycket stöd inifrån och utifrån föreningen, framförallt från er funktionärer och ledare i klubben och det är vi väldigt glada för.

Självklart är det många som har mer negativa synpunkter och frågor också. Passion kring BoIS tycker vi är jättebra och sunt för en förening. Tyvärr har de senaste månaderna innehållit hot, trakasserier, äggade bilar och anonyma telefonsamtal om nätterna.
Vi har valt att sitta kvar fram till stämman trots ovan. Vi ville ge medlemmarna, samtliga medlemmar en chans att göra ett val.

Tillsammans måste vi kämpa för att upprätthålla BoIS värdegrunder – öppenhet, respekt, nolltolerans mot mobbing och rasism och samhällsengagemang. Detta gäller samtliga – styrelse, spelare, tränare, ledare och medlemmar. BoIS är ett litet samhälle där vi måste ha gemensamma normer och riktlinjer för att fungera och för att nå framgång.

Vi har idag haft styrelsemöte i hopp om att hitta en kompromiss för att leda och läka föreningen.
Tyvärr har vi inte nått samsyn och vi tar vårt ansvar för att inte skapa ytterligare splittring i
föreningen.

Det har de senaste veckorna framförts förslag till ny styrelse som har en annan idé om hur klubben ska drivas. Vi är positiva att fler vill hjälpa till att axla det ansvar som det innebär att sitta i BoIS styrelse. Vi har varit transparenta i vår information om klubbens ekonomiska och sportsliga situation.

Den nya konstellationen säger sig ha svar på hur man ska hantera detta och därför känner vi oss trygga att lämna över klubben till er. Vi efterlämnar oss en klubb som återigen tillhör eliten och som har en organisation att kunna stanna där samt ett eget kapital som i alla fall är kraftigt förbättrat med en miljon det senaste året. Mycket är kvar att göra och vi tar vårt ansvar fram till årsmötet. Nu önskar vi den nya styrelsen lycka till!

Vi hoppas att ni ska fortsätta driva BoIS mot framgångar, inte bara A-laget utan att tänka på BoIS ungdomsverksamhet. Det är det som är BoIS framtid!

Christian Condrup
Per-Inge Nilsson
Pernilla Anderberg
Peter Condrup
Robert Carlén
Thomas Gustafsson