I dag har Landskrona BoIS skrivit kontrakt med ytterligare två spelare och har därmed spikat truppen. Det handlar om ytterbacken Jetmir Haliti, som provspelat för BoIS, samt 25-årige amerikanske forwarden Sean Ugo Okoli, skytteligavinnare i den amerikanska andraligan.

Sean Ugo Okoli kommer från MLS-klubben New York City FC, men har varit utlånad till FC Cincinatti i den amerikanska andraligan, USL. Där blev han skytteligavinnare 2016 med 16 mål på 31 matcher.

– Okoli är en fysisk stark forwardsspelare, har bra bollmottagning och bra i boxen. Vi har kollat honom noga men har valt att skriva ett lånekontrakt till och med sista vårmatchen den 2 juli. Sedan får vi se om det kan bli en fortsättning, säger BoIS sportchef Peter Swärdh och tillägger.

– Eftersom vi är i ett besvärligt ekonomiskt läge så är det här en lösning som är väldigt förmånlig.

I dag blev det också klart att BoIS skriver ett lånekontrakt för säsongen med Jetmir Haliti och FC Rosengård. Den 22-årige ytterbacken har imponerat i såväl träning som matcher. Dessutom känner tränaren Agim Sopi till honom sedan tidigare.

– Jetmir är ytterback, men kan också spela innerback, Han är teknisk skicklig, har bra fart och är hungrig och motiverad för att ta nästa steg i sin utveckling, säger Peter Swärdh.

Båda de nya spelarna har tränat med BoIS i dag.

– Nu är truppen komplett och vi kan se fram emot seriepremiären efter en ganska bra försäsong, säger Swärdh avslutningsvis.

 

Text: Bert Lundqvist