Det var en lättad och nöjd Agim Sopi som mötte pressuppbådet efter Landskrona BoIS första hemmaseger för säsongen. Matchen i vårsolen mot IFK Värnamo slutade 2-0 efter mål av Dennis Olofsson och Adi Nalic inom 6 minuter av första halvlek.

Det var annars ett Värnamo som tvingades till en sen ändring i startelvan som började matchen bäst. I tionde matchminuten fick man en frispark strax utanför straffområdet till höger och i oron som uppstod efter en lyra in stod plötslig en bortaspelare ensam med Viktor Noring som fick göra sin första av flera kvalificerade räddningar i första halvlek.

BoIS spelade dock upp sig. I tolfte minuten samarbetade Granit Stagova och Dennis Olofsson vackert längst högerkanten och inspelet nådde sånär Edafe Egbedi. Ett par minuter senare var det Monday Samuels tur att avsluta ett vackert anfall med ett skott som gick snett. När matchen närmade sig halvtimmen hade Noring gjort ytterligare några stabila ingripanden och BoIS började skapa riktigt heta chanser. En boll i stolpen lyckades Olofsson nästan fiska upp returen på och ett sus gick över IPs läktare.

Dennis Olofsson som stod över förra matchen fick dock sin revansch bara två minuter senare när han på nytt samarbetade med Granit Stagova och säkert och stenhårt tryckte upp bollen i nättaket bakom Tobias Andersson i Värnamos mål. Ett vackert mål och mer skulle komma. BoIS ställde om två gånger på rad. I 34 minuten missade man sista passningen men i 36 minuten visade Edafe Egbedi och Adi Nalic ingen pardon. Nalic gled in bollen i målvaktens bortre hörn och Värnamo började se ut som ett slaget lag.

– Det var riktigt skönt att få göra mitt första mål i Superettan. Jag tycker att vi egentligen kontrollerade matchen större delen av tiden. Visst de hade lite boll men framförallt i andra halvlek så är de inte nära att skapa några riktiga målchanser, sade Adi Nalic efter matchen.

– Det var väl en jämn match i början men sett till 90 minuter vinner BoIS rättvist. De får energi av 1-0 och vid 2-0 hänger vi lite med huvudena, analyserade bortatränaren Roar Hansen.

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka. Värnamo fick inte till det i sin offensiv och i 55 matchminuten var det istället Philip Andersson som var riktigt nära att trycka in en hörna med huvudet. Värnamo fick till ett riktigt bra anfall i 74 minuten då Lumala Abdu fick promenera genom BoIS straffområde ute till vänster. Skottet blev snett men det fanns lite fötter inne i straffområdet som kunde ha styrt bollen mot mål.

– Jag tycker vi gör en fantastiskt bra match. Vi hade pratat om att Värnamo spelat i tisdags och att vi skulle flytta de mycket i sidan hela tiden för att trötta ut de och anfalla brett på kanterna. Vi gjorde det och fick effekt, sade Agim Sopi efter matchen.

Förutom debutmål av Adi Nalic fick också Kevin Jensen kliva in på banan i slutminuterna och göra sina första minuter på plan i svensk elitfotboll. BoIS tog en välförtjänt och välbehövlig seger inför 2063 åskådare i den sköna vårsolen. Nu väntar bortamatch mot Varbergs BoIS innan det är dags att gå man ur huse för derby mot Helsingborg den 15 maj.

Startelva
Viktor Noring
Alexander Tkacz, Philip Andersson, Viktor Svensson, Dennis Olofsson
Igor Arsenijevic, Samuel Monday
Edafe Egbedi, Adi Nalic, Granit Stagova
Sadat Karim

Byten
76 min Bahrudin Atajic in, Granit Stagova ut
90 +1 min Kevin Jensen in, Adi Nalic ut

Mål
1-0, 30 min Dennis Olofsson (assist Stagova)
2-0, 36 min, Adi Nalic (assist Egbedi)

Varningar
28 min, Igor Arsenijevic
68 min, Adi Nalic
77 min, Alexander Tkacz
79 min, Bahrudin Atajic

 

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Henrik Nordell