Landskrona BoIS har nyligen startat Nattfotboll i samarbete med Landskrona Stad. Nattfotbollen är en del av vårt samhällsinitiativ ”Mötesplats IP” som i grunden handlar om att utveckla BoIS samhällsengagemang och ungdomsverksamhet. Vi tog ett snack med ansvarig ledare Amir Jakirlic för att höra hur uppstarten gått.

Vad är syftet med Nattfotbollen?
-Syftet är att erbjuda organiserad spontanfotboll för att sysselsätta ungdomar i området som är mellan 13 och 22år och ge dem en värdefull fritid. Vi känner ett samhällsansvar att ta hand om ungdomar i vår stad och vi vill genom denna aktivitet bidra till att skapa positiv sammanhållning bland ungdomarna, samtidigt som vi inspirerar dem till att vara fysiskt aktiva.

Hur bedrivs Nattfotbollen?
-Nattfotbollen bedrivs varje lördagskväll i Idrottshallen på Landskrona IP. Att delta är helt kostnadsfritt och det krävs ingen anmälan.

Aktiviteten är uppdelad i två pass. Dörrarna öppnar 15 min innan respektive pass.

20:00-22:00 – Flickor och pojkar i åldrarna 13-15
22:00-24:00 – Flickor och pojkar i åldrarna 16-22

Från och med lördagen 13/10 så utökar vi med ytterligare ett pass:
19:00-20:00 – Flickor i åldrarna 13-22. Självklart får de som deltager under tjejpasset även fortsätta resten av kvällen.

Vad är anledningen till att tjejerna får en egen tid?
-Vi har haft några tjejer som varit på nattfotbollen och som uttryckt önskemål om att få en egen tid. Vi vet av erfarenhet att det kan bli svårt för tjejerna att få utrymme och vara med bland killarna. Därför väljer vi att erbjuda tjejerna en egen timme för att ge fler möjligheten att delta. Sedan får de självklart delta övrig tid också om de så vill.

Hur har responsen varit från ungdomarna?
-Responsen har varit fantastisk hittills! Vid första tillfället hade vi runt 40 ungdomar och vid andra tillfället hade vi totalt 72 ungdomar som var på plats och ville spela fotboll. Fantastiskt roligt att så många vill vara med.
Jag vill också passa på och berömma våra duktiga ledare som tar hand om dessa ungdomar. Vi har lyckats hitta bra ledare som brinner för denna uppgift och som vill vara med och sprida sunda värderingar bland våra ungdomar.

Var hittar man mer information om Nattfotbollen?
-Genom att följa oss på vårt Instagram konto:  nattfotboll_landskrona
-Det går självklart även att kontakta mig på amir.jakirlic@landskronabois.comeller 0767-12 90 37