Landskrona BoIS har idag gjort klart med Billy Magnusson som huvudtränare för föreningens seniorlag. Billy, som senast kommer från Halmstads BK, återvänder till BoIS efter två års frånvaro och axlar ansvaret för A-laget från 2019 och framåt.

A-lagets nya huvudtränare presenterades under torsdagsmorgonen på en frukostträff med BoIS affärsnätverk och fick ett hjärtligt välkomnande från klubbens samarbetspartners.

– Jag känner mig glad och stolt att få uppdraget som huvudtränare i den förening som ligger mig närmast hjärtat, säger Billy.

– Det känns oerhört kul att kunna välkomna Billy tillbaka till BoIS. I Billy får vi en kompetent och spännande tränare som dessutom känner föreningen in i minsta detalj, säger Klubbchef Max Lundmark.

Rekryteringsprocessen har varit intensiv under de senaste veckorna.

– Vi har bildat en arbetsgrupp med fotbollskunniga personer som jobbat med en kravbild kring huvudtränaruppdraget och som dessutom deltagit under rekryteringsprocessen, fortsätter Max. Billys kunskap kring den lokala och nationella fotbollen, hans driv och engagemang, tillsammans med hans erfarenhet av föreningens ungdomsverksamhet matchar väldigt väl med det Landskrona BoIS vi vill bygga.

Huvudpersonen själv är spänd att få anta huvudtränaruppdraget och ser positivt på klubbens framtidsplaner.

– Jag tror på den resa BoIS påbörjat där klubben inte lever över sina tillgångar utan bygger långsiktigt genom satsningar på vår egen ungdomsverksamhet och ett A-lag präglat av unga, hungriga och utvecklingsbara spelare, säger Billy.

Billy kommer nu börja arbetet med truppbygget inför 2019. Ett arbete där han hoppas inkludera fler bekanta namn.

– Jag vet att klubben vill involvera fler gamla BoISare i föreningen och jag kommer definitivt ta hjälp av mitt nätverk i Landskrona med omnejd kring både truppbygge och andra delar av seniorverksamheten, säger Billy.

Föreningen hoppas att tillsättningen av Billy ger kontinuitet och långsiktighet till seniorverksamheten.

– Vi har valt att skriva ett tillsvidare avtal vilket känns bra för båda parter och andas långsiktighet, avslutar Max Lundmark.

Vi hälsar Billy varmt välkommen tillbaka till Landskrona BoIS!