Lördagen den 26/1 kör vi igång vår nattfotboll igen i Idrottshallen på Landskrona IP. Nattfotbollen är en del av vårt samhällsprojekt ”Mötesplats IP”

Inför uppstarten intervjuade vi en av våra ledare.

Håkan Dahlström – du är en av ledarna för Nattfotbollen. Kan du beskriva vad Nattfotbollen går ut på?

-Landskrona BoIS nattfotboll inriktar sig till ungdomarna i staden, och konceptet är att föreningen tillsammans med Landskrona Stad öppnar upp idrottshallen, så att samtliga ungdomar kan få ett bra alternativ till sina helgsysslor. Och alla ungdomar är välkomna, både tjejer och killar. Men för att minska skaderisken så har vi valt att ha en yngre- och en äldre grupp med killar. Vi har även tid i schemat för att tjejer ska kunna komma och spela såklart, och vi hoppas på större deltagande på den fronten när vi nu drar igång igen efter uppehållet. Själva konceptet är enkelt. Varje grupp delas in i lag, sedan spelas det matcher, där alla får chansen att möta varandra.

Jag vet att du intervjuat en del av våra deltagare – vad tycker de om nattfotbollen?

-Det är ju en självklarhet att vi även tar upp samtalet med deltagande ungdomar, så att vi kan få veta dels vad de tycker om vårt projekt, dels ger det oss värdefull feedback, där vi får reda på vad vi kan göra för att nattfotbollen ska kunna utvecklas framåt, och fortsätta vara ett uppskattat projekt i staden. Vi har fått många positiva reaktioner redan, där jag vill lyfta fram att ungdomarna tycker att det är roligt att ha något att göra på helgerna, träffa vänner, och såklart, spela fotboll. Många av dem ser fram emot helgen, och nattfotbollen. Sedan finns det ju feedback vi ska arbeta vidare på, som att det ibland kan bli lång väntetid mellan matcherna. Men detta arbetar vi på för fullt, och Amir Jakirlic, som har huvudansvaret för projektet, har troligtvis mer att berätta inom kort.

Hur ser du på din roll som ledare för nattfotbollen?

-Som ledare för nattfotbollen finner jag glädje åt att kunna erbjuda ungdomarna något att göra på helgerna. Vi har ju alla varit unga en gång i tiden, och vet att helgerna ibland kan bli trista. Jag personligen brinner för att kunna göra en skillnad i samhället, och med mina engagerade kollegor så är vi stolta över vårt uppdrag. Och belöningen? Ungdomarnas glädje och skratt. Och fotboll såklart!

Tack till Håkan Dahlström som ställde upp på intervjun. Är du intresserad av att bli ledare för vår nattfotboll? Kontakta Amir Jakirlic: amir.jakirlic@landskronabois.com

Nattfotbollen startar upp igen ikväll efter ett uppehåll över jul & nyår.

Var: Landskrona Idrottshall

Tid:

19:00-20:00 – Flickor i åldrarna 13-22

Insläpp öppnar 18:45

20:00-22:00 – Flickor och pojkar i åldrarna 13-15

Insläpp öppnar 19:45

22:00-24:00 – Flickor och pojkar i åldrarna 16-22

Insläpp öppnar 21:45

Följ oss på Instagram: nattfotboll_landskrona

Vi ses i idrottshallen ikväll!