Landskrona BoIS har idag gjort klart med ytterligare ett nyförvärv till A-lagstruppen. Det är 28-årige ytterbacken Jonathan Asp som skrivit ett ettårskontrakt och blir därmed den sista pusselbiten i Billy Magnussons lagbygge.

– Det känns kul att komma till en anrik klubb som Landskrona BoIS. Det är en intressant förening som har goda ambitioner så det ska bli kul att komma igång, säger Jonathan som beskriver sig själv som en tvåfotad ytterback med bra fart under fötterna.

Huvudtränare Billy Magnusson ser Jonathan som det sista tillskottet till truppen och är glad att ha fått in en meriterad spelare till laget.

– Jonathan har meriter från en högre nivå än Divison 1 och kommer bidra med nyttig rutin för de yngre spelarna. Detta lyfter vår träningsmiljö ännu mer och ger oss ytterligare spets på ytterbackspositionerna, berättar Billy.

Efter en längre sejour i Trelleborgs FF har Jonathan hunnit med att representera Åtvidaberg i Superettan och kommer senast från Notodden FK i den norska andraligan. På meritlistan finns även spel i de svenska ungdomslandslagen inklusive en U21-landskamp mot Holland på Landskrona IP och det är inte den enda BoIS-kopplingen Jonathan har.

– Min första fotbollssouvenir var faktiskt en BoIS-halsduk så det måste vara ett gott tecken, säger Jonathan med ett skratt.

Med värvningen av Jonathan Asp är truppen klar och nu blir det fullt fokus på planen för stab och spelare.

– Jonathan var den sista pusselbiten. Vi kommer fortsätta lyfta upp U19-spelare kontinuerligt under säsongen och dessutom fortsätter Patrick Nwadike att träna med laget. I övrigt är vi klara och nu är det fullt fokus på att förbereda oss inför säsongen, avslutar Billy.