I ett blåsigt Stångby spelade BoIS 0-0 mot seriekollegan Torns IF. Billy tyckte att matchen var en klar förbättring jämfört med senast mot Avarta. — Det är en hel del saker jag är nöjd med i dag, säger han.

BoIS inledde matchen med vinden kraftigt i ryggen. Det var lite svårspelat första minuterna och inget av lagen fick igång några längre anfall. Det var ordentligt med närkamper, det dömdes ut frisparkar och under en period i första halvlek var det ordentligt med munhugg mellan lagen. Torn hade ett farligt skott i matchinledningen men nästa chans fick BoIS efter 25 minuter. Hampus Ferhm tog emot bollen och sprang förbi sin motståndare i straffområdet. Han blev stoppad av Torns försvarare och domaren pekade på straffpunkten. Ferhm förvaltade inte straffen på annat sätt än att Torns målvakt Felix Jacobsson kunde göra en bra räddning. Halvleken förlöpte utan fler farliga chanser och det var mer närkampsspel och dueller, än fint passningsspel och kombinationer.

BoIS gjorde ett byte i halvtid då Jacob Ondrejka ersatte Hampus Ferhm. Det var just Ondrejka som var inblandad i nästa farlighet, då han tio minuter in på halvleken sprang sig fri från sin bevakning och spelade snett inåt till Filip Olsson var avslut gick strax utanför. En liknande situation en stund senare resulterade i en boll som tog i stolpen.

Det blev stundtals bättre ordning på spelet i andra halvlek. Mer boll på offensiv planhalva och lite längre anfall. Torn var inte farliga och Amr Kaddoura fick göra några bra räddningar, bland annat på ett hårt långskott som Amr räddade till hörna. 0-0 får ändå ses som ett resultat som speglade matchbilden någorlunda väl, även om BoIS skapade en del chanser och borde fått in åtminstone ett mål.

Billy kommenterar:

Bortsett från att vi inte gör mål, vilket jag återkommer till, så är det en hel del saker som jag är nöjd med. Vi möter ett Torn under tuffa förhållanden, men jag tycker att vi får matchen dit vi vill. Vi skapar inte så mycket i första halvlek men i andra har vi flertalet chanser och det är inte mycket vi släpper till bakåt, säger han.

Kring förra matchen mot Avarta har Billy nämnt flera saker som man i BoIS-lägret var mindre nöjda med och han tyckte sig se förbättringar på flera punkter.

Det är väl fortfarande några bolltapp, men vi står bra i positionerna, både i uppställt försvar och i vår höga press. Så jämfört med Avarta-matchen så är det framför allt det som var bättre i dag, säger han.

Annars instämde Billy i att man fick igång ett annat anfallsspel i andra halvlek.

Ja, och jag tror att det har lite att göra med den kraftiga medvind vi hade i första halvlek. Det blev nästan svårare för oss att få till de djupledshoten vi vill, då bollen stack iväg lite. Samtidigt vill vi kunna spela oss igenom centralt men någonstans försvann djupledshotet för oss och de hade lättare att försvara sig, de var duktiga på att styra bort oss. Den kraftiga motvinden som vi sedan får i andra halvlek gjorde det lite lättare för oss, säger han.

Vad gäller målgörande handlar det givetvis om noggrannhet och beslutsfattande. Vi tränar på det och i dag kändes det som att det var tillfälligheter som spelade in. Lika påkopplade som vi är på egen planhalva ska vi också vara i straffområdet. När bollen kommer dit gäller det att kunna klippa till och det är något som vi fortsätter nöta på, men samtidigt får vi inte glömma bort organisationen över hela planen.

Utifrån kändes det inte som den där typiska träningsmatchen. Det var blåsigt och ruggigt, det var småtjafsigt på plan mellan lagen och  tuffa närkamper, hur tycker du ni hanterade det?

Jag hade som en punkt innan matchen att detta skulle bli vårt första riktiga karaktärstest. Vi vet att det kommer bli så när BoIS kommer till lite mindre arenor att motståndaren gärna vill måla upp oss som favoriter och förstöra för oss. Det som jag nog är mest glad över, är att ingen vek ner sig i dag. Motståndarna vill få oss frustrerade men jag tror att i dag var det de själva som tappade mest fokus. Det är en av punkterna som kommer göra att vi når framgång. Vi tränar hela tiden på olika saker, men vi måste hela tiden behålla karaktären. Gör vi bara det har vi ett väldigt roligt år framför oss, avslutar Billy.

 

Så startade BoIS

Kaddoura

Olofsson – Andersson – Wihlstrand – Asp

Arsenijevic – Ekvall – F. Olsson

Jensen – Hofsö – Ferhm

 

Torns IF – BoIS 0-0

46 Ondrejka IN, Ferhm UT

57 Sumar IN, F. Olsson UT

61 Kofi IN, Olofsson UT

61 Lernesjö IN, Asp UT

61 J. Andersson IN, Hofsö UT

69 Sundström IN, Arsenijevic UT

81 Jönsson IN, Ekvall UT

Text & foto: David Jönsson